Про паркування в центральній частині Львова говорили сьогодні на прес-конференції (Відео)

Сьогодні відбулася прес-конференція на тему паркування приватного транспорту в центральній частині міста Львова.

Головними доповідачами були радник міського голови Львова Олег Шмід, заступник голови Галицької райадміністрації Андрій Зозуля та учасник громадського руху "Дайте пройти" Левко Стек. Основне повідомлення, котре доповідачі хотіли донести до представників преси полягало в тому, що автомобіль - це розкіш і за його паркування потрібно платити. А ще, автомобілісти - то такий народ, який дбає тільки про те, щоб десь припаркуватись, а бідні пішоходи на мають як пройти. Так, можна погодитись, питання паркування у Львові потрібно вирішувати. І вирішувати потрібно вже і невідкладно. Але йти шляхом суцільних заборон і обмежень - не є найкращий варіант.

Якщо взяти до уваги безглузду і незрозумілу схему руху громадського транспорту (Проект теперішньої міської влади), додати транспортний колапс через нескінчені ремонти та приправити відсутністю цивілізованих паркувальних зон, мешканцям Львова залишається хіба пересісти на велосипеди. Але і тут нас підстерігає відсутність велосипедних доріжок та тих же велопарковок.  Так, в місті їх почали споруджувати і до кінця року обіцяли що їх буде аж 10!, по 10 паркомісць на кожній. Тобто сумарно цивілізовано можна буде запаркувати одночасно не більше 100 велосипедів.

Якщо ці всі факти скласти разом, напрошується єдиний логічний висновок: "Шановні львів'яни, сидіть дома! До праці теж можна не ходити, адже громадський транспорт їздить як-небудь, авто паркувати ніде, а велосипедом не проїдеш."

Ще дивною соціальною однобокістю здивувала громадська організація "Дайте проти" - чогось усі їхні претензії стосуються тільки автомобілістів. Але ж ми всі знаємо, що велику частку тротуарів займають заклади громадського харчування, котрі будують свої літні майданчики займаючи подекуди 100% тротуару.  Яскравий приклад - клуб «Rafinad People», по тротуару біля якого неможливо пройти. І таких місць у Львові дуже багато, але ГО "Дайте пройти" тішиться з кількості стовпчиків, котрими вони "прикрасили" старовинне місто Львів, і на ресторани та клуби не звертає уваги.

Резюмуючи прес-конференцію, потрібно погодитися з необхідністю впорядкування паркувальних зон у місті, але теперішня влада не в змозі зробити це цивілізовано. Адже забираючи парковки на тротуарах, потрібно компенсувати їх іншими способами, а не демонструвати свої роботу боротьбою з повітряними млинами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: