Турчинов дав свідчення у справі “доктора Пі”

У Сихівському районному суді в черговому судовому засіданні у справі Андрія Слюсарчука («доктора Пі») свідків зі Святошинського суду Києва слухали та допитували через конференц-зв’язок. У столиці вже майже два роки використовують таку технологію. Щоправда, поки що у кримінальних справах.

Про це інформує репортер програми «Новини».

Суддя в залі, підозрюваний – в камері, свідок – на екрані. Свідчить колишній перший віце-прем’єр-міністр а тепер один із лідерів опозиції Олександр Турчинов. Слюсарчук був у нього радником. Каже, не з його волі чи бажання. Як саме і хто влаштував його на цю посаду, не знає. Просив хтось із адміністрації Президента Ющенка, а хто – не пам’ятає. Олександр Турчинов запевняє, перша і єдина зустріч із підсудним була досить короткою. Пригадує хіба як Слюсарчук тоді чи то хотів справити на нього гарне враження, чи то поставити черговий експеримент.

«Він сказав що поки чекав у приймальній, за півгодини прочитав одну з моїх книжок і може по памяті мені повністю процитувати, але я не зацікавився цим прийомом, і сказав, що книжку можна прочитати, але не можна її зрозуміти, і не став з ними ставити цей експеримент», – розповів Олександр Турчинов.

Андрій Слюсарчук свідчення Турчинова слухав неуважно, помітно нервував, щось шукав у портфелі, а потім з листочків зачитав про ретельну перевірку при прийомі на роботу в Кабмін. Зокрема він зазначив, що без такої перевірки не могло бути його працевлаштування.

«Доктор Пі» мав стосунок не лише до Кабміну. Працював ще й в Київському університеті будівництва та архітектури. Проте свідок із того вишу вперше бачить підсудного.

Світлана Прощук, головний бухгалтер Київського національного університету будівництва та архітектури сказала у суді: «Я0 цю людину не знаю, ніколи не бачила. То питання не до мене, він був зарахований на 0,25 ставки професор, може, щось викладав».

Третій свідок – водій потерпілих Мальцевих. Олександр Петренко, розповідає, що Слюсарчук обіцяв за два тижні вилікувати хлопчика, у якого епілепсія і синдром Дауна. Не допоміг, навпаки, довів до ще гіршого стану. Проте встиг отримати дорогі подарунки та видурити чималі гроші. З такими заявами Слюсарчук не погоджується. До свідка апелює медичними термінами.

Тим часом захисники підсудного вбачають позитив у словах останнього свідка.

Роман Русенко, захисник підсудного: «Бачу позитивні результати стосовно останнього свідка, який спростовує версію обвинувачення стосовно вчинення Слюсарчуком стосовно Мальцової, оскільки свідок підтверджує, що Мальова дарувала йому подарунки підтверджує те, що кошти якими нібито Слюсарчук заволодів шахрайським способом, пішли на ліки».

Суд оголосив перерву, аби підсумувати слухання. До речі, четвертий свідок з невідомих причин на судове засідання не з’явився. А це означає, що далі буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: