Унікальні знахідки археологів на вулиці Городоцькій (Фото та відео)

Під ремонтних робіт на вулиці Городоцькій за всіма можливими знахідками пильно слідкують львівські археологи. І На днях їм посміхнулося щастя - під час копання котловану для підземних комунікацій в районі вулиці Фурманської, було знайдено елементи фундамент з грубого каменю. 

Керівник польових робіт археологічної експедиції Євген Ткач висловив припущення, що фундамент міг належати костелу святого Стнаніслава, спорудженого в XVI столітті. Унікальність знахідки полягає в тому, що костел, як видно з фундаменту, знаходився на самій середині вулиці Городоцької, хоча до цього часу історики та археологи сходилися в тому, що він мав би знаходитися вище по вулиці.

Зараз археологи мають кілька днів, а саме до понеділка, щоб максимально вивчити елементи фундаменту, адже в понеділок їх законсервують на невизначений час. Повторно повернутися що дослідження фундаменту вони зможуть тільки тоді, коли будівельники будуть копати котлован для прокладки підземних комунікацій. Конкретного часу ще не визначено.

Також під час розчищення історичного пласту було знайдено монети, жетони, ключі, навіть люльку часів Османської імперії та інший нехитрий скарб.

Великі надії архітектори покладають на територію біля церкви Анни, де колись історично знаходилось кладовище.  Там знахідки обіцяють бути теж досить цікавими.

arh1 arh2 arh3 arh4 arh5 arh6 arh7 arh8 arh9 arh10 arh11

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: