Фахівці Світового банку оглянули медичні заклади Львівщини

Днями  відбувся візит  групи фахівців Світового банку на Львівщину, метою якого було здійснення подальших кроків у реалізації спільного Проекту Світового банку та Міністерства охорони здоров‘я з реформування  системи охорони здоров‘я у Львівській області.

Фахівці на чолі з директором представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Чімяо Фан відвідали амбулаторію сімейної медицини с. Давидів Пустомитівського району та Львівський регіональний онкологічний центр.

Інформаційний та структурний ресурс онкологічної служби на Львівщині найбільш сприятливий для впровадження нових принципів превентивної медицини та підвищення ефективності роботи галузі. Оскільки на сьогодні у онкологічній службі функціонує на державному рівні єдина база даних обліку та моніторингу пацієнтів з онкологічними захворюваннями – Національний канцер-реєстр, тому на його базі можливе втілення системи підвищення ефективності системи диспансерного нагляду серед онкологічної групи хворих, у яких можливо застосувати моніторинг стану здоров’я. Адже втілювати проект у життя будуть медичні працівники фельдшерсько-акушерських пунктів,  лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, районних, міських лікарень та онкологічного центру- всі ланки надання медичної допомоги населенню.

Лідер сектору людського розвитку Представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Беллі, а також представники Адміністрації Президента Юрій Підвисоцький і Міністерства охорони здоров’я України Сергій Дяченко та Алла Влодик  провели зустріч з Робочою групою  департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з реалізації вищезазначеного проекту.

Паоло Беллі дав позитивну оцінку процесу підготовки проекту до його реалізації у 2014 році. Остаточна редакція проекту  має бути узгоджена в жовтні 2013 року.

Нагадаємо, обсяг фінансової підтримки (інвестиції) в рамках співробітництва зі Світовим банком для Львівської області склав 4 млн. USD для втілення проекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування охорони здоров’я».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: