На Форум видавців приїде польський «Стівен Кінг»

Польський прозаїк, журналіст, сценарист і редактор Зигмунт Мілошевський (Zygmunt Miłoszewski) завітає на 20 – ий Форум видавців у Львові.

Про це повідомила прес-служба форуму.

Письменник, якого порівнюють із Стігом Ларссоном та Стівеном Кінгом, презентує український переклад свого останнього детективного роману «Зерно правди» («Ziarno prawdy»).

Літературна діяльність Мілошевського почалася з оповідання «Історія гаманця», яке він написав у 2004 році. Невдовзі почав співпрацювати з видавництвом WAB, яке надрукувало його перший роман-трилер «Домо-фон» («Domofon», 2005). Книга одразу стала бестселером та була екранізована.

Наступний його роман «Терапія злочину» («Uwikłanie», 2007) був визнаний детективом року і отримав найпрестижнішу польську премію «Великий калібр» за найкращу кримінальну повість. Читачі швидко полюбили головного героя – непривітного відлюдника і водночас блискучого адвоката Теодора Шацького. Книга була перекладена кількома мовами та зібрала багато схвальних відгуків критиків за кордоном.

Мілошевському судилося розвіяти поширений міф про те, що хороші детективи вміють писати лише скандинави. Він пише продовження – «Зерно правди». Цього разу Теодор Шацький намагається почати нове життя подалі від столиці, у провінційному Сандомирі. Невдовзі у містечку біля стін колишньої синагоги знаходять труп відомої громадської діячки і улюблениці всього міста. Поруч – незвичайної форми ніж. Слідство доручають Шацькому, бо він єдиний, хто не був пов’язаний із жертвою. У ході розслідування виявляється, що маленьке місто приховує великі таємниці. Повертаються колишні моторошні злочини й провини, у ХХІ столітті оживають середньовічні забобони й антисемітська легенда про криваве жертвоприношення. Проте кожен знає, що в будь-якій легенді є зерно правди. І це зерно прокурор Шацький повинен знайти.

Рецензенти зазначають, що навіть сцену жахливого вбивства польський письменник змальовує достатньо стримано та… елегантно. А прокурора Шацького порівнюють із самим Мікаелем Блумквістом, героєм «Мілленіуму» Ларссона.

У 2011 році за книгу «Зерно правди» письменник вдруге отримав «Великий калібр» за найкращу кримінальну повість.
У журналістиці з 1995 року. Писав судові звіти для «Super Express», був редактором газети «Metropol». Наразі живе у Грохові, працює у газеті ««Newsweek Polska», весь вільний час присвячує донці і сину.

Програма «Польща – почесний гість» на Форумі видавців у Львові буде реалізована за підтримки Міністерства культури і національної спадщини (MKiDN) Республіки Польща, Посольства Республіки Польща в Україні, Генерального консульства Республіки Польща у Львові, Польського інституту у Києві, Інституту Книжки (Краків).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: