Слюсарчук розповів про роль СБУ у його справі

Андрій Слюсарчук, підозрюваний у шахрайстві та незаконній лікарській діяльності, яка спричинила тяжкі тілесні ушкодження та смерть, обіцяє озвучити факти, які доведуть, що він має вищу освіту. «Я переконаний, що буду на свободі. Я ще деякі секрети ховаю, які рано чи пізно заявлю», – сказав він журналістам у Львові 26 липня під час перерви у судовому засіданні.

«У мене є близько 10 осіб, які зі мною вчилися. Враховуючи, що це було організовано спецслужбами України та Росії, а на людей може здійснюватися тиск, я залишаю це для того, щоб в подальшому переглянути вирок, який до мене застосують», – сказав Андрій Слюсарчук.

Причиною свого сьогоднішнього становища він назвав своє ставлення до влади і небажання співпрацювати з Росією.

«На жаль, ув’язнення не дозволяє мені запросити в Україну сьогодні таких неупереджених фахівців у галузі нейрохірургії і неврології, які б всі експертизи розмазали по стінці. Я заявляв у суді, що готовий у клітці продемонструвати будь-які психічні феномени. Як тільки я звільнюся з цього жаху, встановлю всі ті самі рекорди, але це вже будуть рекорди гіннесівські, за межами України», – сказав він.

Крім того, Слюсарчук наголосив, що клінічних випадків смерті пацієнтів було не 13, як пишуть ЗМІ, а п’ять: «З них по трьох не проводили судово-медичної експертизи трупа… Всі так звані клінічні випадки розглядались на консиліумі групою лікарів. Я переконаний, що робив асе правильно, наскільки це можливо».

На запитання, чому ж він зараз не звертається до світових експертів, які могли б допомогти довести його правоту, Андрій Слючарчук сказав, що це непросто, бо він не має під руками матеріалів щодо цих випадків.

На сьогодні, повідомив Андрій Слючарчук, він у СІЗО готується до допиту експертів, тому читає «Невідкладну хірургію» Лєбєдєва і Крилова.

Як інформував ZAXID.NET, 26 липня у Львові триває судове зсідання у справі Андрія Слюсарчука. За допомогою відео-конференції зі Святошинським райсудом міста Києва, допитано трьох свідків, серед яких колишній перший віце-прем’єр України Олександр Турчинов.

Раніше президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман заявляв, що Андрія Слюсарчука за вказівкою третього Президента України Віктора Ющенка готували на посаду директора «Інституту мозку».

Додамо, що Андрій Слюсарчук був радником Олександра Турчинова. Сам ж Турчинов стверджував, що взяв "доктора Пі" своїм радником за рекомендацією із секретаріату президента Віктора Ющенка.

Нагадаємо, Андрія Слюсарчука підозрюють у незаконній лікарській діяльності, яка спричинила тяжкі тілесні ушкодження та смерть. Також Слюсарчук проходить у кримінальній справі, порушеній за ст. 358 Кримінального кодексу (підробка документів, печаток і штампів без використання підроблених документів), а також за ст.190 (шахрайство).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: