У Зіболках створять народний дім

29 липня у приміщенні Жовківській районної ради відбувся "круглий стол" , за яким відбулося обговорення мікропроекту «Створення народного дому» у с. Зіболки. Проект здійснюється у 4 областях України- Донецькій, Іванно-Франківсьькій, Кримській та Львівській області, в якому бере участь 20 громад та завдяки проекту "Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад" , де донором виступиє Швейцарська конфедерація. Проект здійснюється спільно з Міжнародною організацією міграції (МОМ), Українського Фонду благополуччя дітей, Західно-українського ресурсного центру.

Цікаво, що учасники даного проекту - громада с.Зіболки, що на Жовківщині сьогодні самі зацікавлені в оригінальній ідеї - "Створення Народного дому". Координатор від сільської громади Оксана Світлик (громадська організація «Новий обрій») заручилась підтримкою громади та інтелігенцією села.

Як розповіла координатор проекту Зоряна Стоцько, "Реалізація проекту передбачена на 2012-2015 роки і дасть можливість створити робочі місця, та відповідні умови для культурного розвитку молоді. І перший транш коштів в сумі 5 тисяч доларів уже отримано.

В обговореннях проекту взяли участь: Оксана Світлик - голова громадської організації "Новий обрій" с.Зіболки, Марія Скоропад,- керівник управління економічного розвитку і торгівлі РДА; Галина Фесюк,- головний спеціаліст відділу культури та туризму РДА; Степан Лаврів,- керівник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації; Василь Пущинський,- радник голови Жовківської райради; Галина Каштан,- заступник керівника Жовківського районного центру зайнятості; Ірена Жук - директор школи с. Зіболки, Олег Гусак - голова сільської ради с.Зіболки.

- Ідея створення Народного дому важлива не лише для сільського населення, а зокрема, для молоді. Адже у приміщенні планується проводити вечорі молоді, культурно-мистецькі заходи за участю молодих людей, а також поруч, на подвір'ї, - спортивно-оздоровчі заходи. - сказав сільський голова.
Там, де є не байдужі люди, можна вирішити багато. Думаю, що депутати також підтримають таку ідею, адже вона піде лише на користь селу. - додав Василь Пущинський.

За "круглим столом" було обговорено й юридичні аспекти створення робочих місць із Галиною Каштан. Вона також пообіцяма допомогти майбутнім працівникам у навчанні, тобто пройдення курсів з підвищення кваліфікації,якщо такі будуть потрібні.

Координатор проекту Зоряна Стоцько пообіцяла , що й наступні кроки проект будуть також обговорюватися за "круглим столом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: