Янукович розуміє, що наступник його посадить - Швецов

Для революції треба 5 відсотків особливо буйних. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав аналітик Святослав Швецов.

"У нас поки що немає такої кількості. Позаторік проводили дослідження, то таких людей було 2 відсотки. Є Аргентина з досвідом 2000-2003 років. Там стався дефолт і держава фактично розвалилася. Влади не було. Перші, хто кинувся грабувати — армія й поліція, бо мали зброю. Люди сміття виносили зі зброєю. Був голод. За різними підрахунками, померли від 100 до 150 тисяч людей. Це може повторитися в Україні — більшою чи меншою мірою", - зауважив він.

Він каже, що в української влади реальна підтримка — 10 відсотків.

"Янукович не зможе виграти вибори. І віддавати владу наміру не має. Він прекрасно розуміє: хто б не став президентом, його, скоріше за все, посадять. Навіщо йому такі ризики? Особливо, коли є своя більшість у парламенті, свій Конституційний суд. Можна "законно" виграти і без виборів", - наголосив Швецов.

Аналітик назвав три варіанти обрання Віктора Януковича президентом без проведення виборів.

"На референдумі приймається нова Конституція — ручний парламент обирає президента. Але це небезпечно — люди за таке можуть не проголосувати. Другий варіант: до кінця 2014 року накупити "тушок", щоб мати 300 голосів, і обрати президента у Верховній Раді. Але 300 можуть не назбирати. Опозиція ляже кістками, бо ставки дуже високі. Варіант третій: Партія регіонів, починаючи з кінця листопада 2014-го, блокує роботу парламенту. Місяць він не працює. Янукович його розпускає й одразу відправляє у відставку уряд, бо він не впорався з покладеними на нього завданнями. І які вибори в такій ситуації? Потім ще щось придумають. Вони вважають, що так може тривати вічно, - додав Швецов.

Джерело: Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: