Близько 100 мільйонів гривень виділено Львівщині для придбання доступного житла

Львівська обласна державна адміністрація спільно із Львівської обласною державною телерадіокомпанію розпочинає серію прес-конференцій за участю керівництва області та керівників департаментів ЛОДА щодо актуальних тем сьогодення. Зокрема, 1 серпня у приміщенні прес-центру ЛОДТРК відбулася прес-конференція за участю начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Володимира Лавріна та заступника директора департаменту соціального захисту населення Оксани Яковець.

Під час спілкування з пресою доповідачі повідомили про стан реалізації проектів з будівництва доступного житла за рахунок здешевлення вартості іпотечних кредитів, а також повідомили про результати закупівлі житла інвалідам війни за програмою «Забезпечення житлом інвалідів війни».

Зокрема, Володимир Лаврін нагадав, що в області діє 5 державних програм із забезпечення мешканців доступним житлом. За його словами, в цьому році заплановано видати понад 300 квартир на 100 млн. грн. за цими програмами.

Володимир Лаврін наголосив, що соціальне житло – це засоби держави, які дозволяють певним категоріям людей отримати житло на пільгових умовах.

Своєю чергою Оксана Яковець зазначив, що за результатами роботи комісії із закупівлі житла для інвалідів війни та чорнобильців, цього року на Львівщині буде закуплено 12 квартир для 10 сімей зазначеної категорії.

Також спікери підкреслили, що будівництво житла – це один із найважливіших ознак стабільного економічного розвитку держави. Саме тому будівельній галузі приділяється стільки уваги і з боку Президента України, і з боку місцевих органів центральної влади.

Слід зазначити, що зустрічі на актуальні теми із представниками ЗМІ стануть регулярними. Уже наступного тижня, 8 серпня 2013 року у приміщенні прес-центру ЛОДТРК заплановано прес-конференції, присвячені питанню популяризації туристично-рекреаційної привабливості Львівщини та співпрацю із регіонами іноземних держав у цьому напрямку, а також щодо стану вирішення питань громадян, що звернулися до глави держави у рамках проекту “Діалог з країною”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: