Шемчук підписав меморандум щодо будівництва будинку Львівської залізниці. Фото

Сьогодні, 2 серпня, відбулось урочисте підписання меморандуму щодо реалізації пілотного проекту з будівництва доступного житла за адресою м. Львів, вул. Калнишевського, 3.

Меморандум підписали голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук, начальник ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх та заступник голови правління «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Білан.

Як повідомив Віктор Шемчук, на виконання соціальних ініціатив Президента України в області реалізується Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Так, на базі Львівської залізниці організовано реалізацію пілотного проекту будівництва 10-поверхового будинку на  90 квартир площею 5892,62 кв. метрів. Проектом передбачено, що поряд з пільговим кредитом громадянам надаватиметься безвідсотковий кредит залізницею в обсязі до 25% вартості житла.

На сьогодні для участі у програмі відібрано громадян, котрі відповідають вимогам Програми, з яких 62 отримали відповідні погодження.

«Ми очікуємо, що даний пілотний проект стане базою для подальшого розвитку в області будівництва доступного житла не за «залишковим принципом» (лише на об’єктах з високим ступенем готовності), а й на спеціально відведених безкоштовних земельних ділянках з максимальним застосування місцевих будівельних матеріалів, виробів, що дозволить суттєво знизити вартість житла і наростити його об’єми», – сказав В.Шемчук.

CU2A8155_top

Своєю чергою Богдан Піх подякував Віктору Шемчуку за те, що підприємство змогло взяти участь у реалізації державної програми «Доступне житло».

«Ще у період Радянського Союзу Львівська залізниця забезпечувала своїх працівників 1 тис. квартир щороку. Однак за останні 22 роки лише 2400 помешкань введено в експлуатацію. Сьогодні у черзі на отримання житла на підприємстві перебуває 2,5 тис. чоловік, більшість із яких працює безпосередньо у місті Львові. Тож сподіваюсь, що пілотний проект, який ми реалізовуємо спільно із облдержадміністрацією, “Укргазбанком” та “Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву” стане  успішним стартом для нових звершень», – зазначив Б.Піх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: