Колодій привітав учасників фестивалю «Ту Стань – 2013»

3 серпня голова Львівської обласної ради Петро Колодій привітав учасників фестивалю української середньовічної культури «Ту Стань – 2013», який у ці дні, проходить на території державного історико-культурного заповідника «Тустань», що в околицях села Урич Сколівського району. Дійство відбувається за підтримки Львівської обласної ради

«Від імені Львівської обласної ради радий вітати вас із подією, що і цього року залишить значний слід у духовно-культурному житті не лише Сколівщини і Галичини, але і всієї України – з відкриттям фестивалю української середньовічної культури «Ту Стань!».

З найдавніших часів Галичині Богом і долею відведено особливу історичну роль, важливу подвижницьку місію у здобуванні, становленні та розбудові Української Держави, у формуванні свідомості нашої нації, у збереженні духовної та історичної спадщини народу.

Одним із таких місць є Урицькі скелі (наскельне місто-фортеця Тустань) – це не тільки визначна природна, але й археологічна пам’ятка ІХ-ХІІІ ст. Ідея проведення біля історико-архітектурної пам’ятки Тустань, яка не має аналогів у Європі, фестивалю української середньовічної культури "Ту Стань!", що переносить відвідувачів у Середні віки та відображає побут і традиції середньовічного періоду розквіту фортеці, зародилась 8 років тому.

Сьогодні «Ту Стань!» – найбільший історичний фестиваль Західної України.

Кожна місцевість України, вирізняючись своєю самобутністю, була і є носієм національно-культурних і духовних традицій, тим самим об’єднуючи українську націю в одне ціле. І ось вже вкотре фестиваль «Ту Стань!», передаючи високу культуру лицарів-русичів та дух військової звитяги, надає нам змогу пересвідчитись в історично-традиційній єдності всього українського народу», – йдеться зокрема у привітанні голови облради.

Також Петро Колодій подякував учасникам фестивалю за збережену самобутність та любов до рідного краю, за велику підтримку і працю над згуртованістю нації.

Тустань 2013

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: