Відновлення музею Пінзеля розпочнеться з даху

Порошенко обурився на Пузиревського за перекриття руху у Львові під час його візиту
Президент України Петро Порошенко зробив зауваження керівникові патрульної поліції Львова за перекриття руху транспорту під час робочого візиту на Львівщину.

Львівський музей Пінзеля  у Львові відремонтують Уже восени планують розпочати ремонтні роботи  першої ділянки  – даху.

Про це інформує репортер програми «Новини».

Востаннє ремонт  у костелі Кларисок, тобто музеї Пінзеля, робили ще на початку двадцятого століття. Змінити покрівлю намагались вже у 2009-му, але роботи були призупинені через відсутність коштів.  Цьогоріч держава виділила 7 мільйонів гривень на відновлення будівлі.

Реставрація запланована поетапно - спершу дах, потім фасад, фрески і решта. Архітектори вважають, що варто звернути увагу і на майдан перед музеєм: впорядкувати рух людей, які йдуть до зупинки поруч, поєднати зовнішній вигляд музею і кіосків, привести до ладу фонтан.

Документація для ремонту розподілена між двома замовниками – Львівською міською радою та обласною держадміністрацією. Державний інститут «Укрзахідпроектреставрація» тільки в понеділок підписав угоду з Львівською ОДА. Наступного тижня міська Рада отримає документи.

Проте архітектори вважають, що поділ робіт на двох замовників спричиняє перешкоди. І не тільки для створення планів реставрації, а й для виконання робіт. Музей Пінзеля дотикається дахом і фасадом до монастиря. Архітектори пояснюють, що стик між двома будівлями може залишитись порожнім через неправильний підхід до цієї проблеми влади.

Через несправність даху скульптури Пінзеля перевезли до Львівської галереї мистецтв.  Наразі в музеї залишилось лише три роботи. Повернуть їх у рідні стіни  уже після реставрації, закінчення якої до кінця року очікувати не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: