Жителі Пустомитівщини збунтувались проти "Оліяру"

Відбулося засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради, повідомляє прес-служба структури.

Депутати розглянули та підтримали звернення депутатів Бориславської міської ради щодо надання місту Бориславу статусу гірського населеного пункту. За рішенням комісії вказане звернення скеровано за належністю у Львівську обласну державну адміністрацію відповідно до Закону України „Про статус гірських населених пунктів України” для розгляду та ухвалення рішення.

Під час засідання комісії також розглянуто звернення народного депутата України Лідії Котеляк щодо повернення жителям сіл Жуків та Кропивна Золочівського району земельних паїв, орендованих ТзОВ "Лендком ЮА". У мешканців сіл, власників земельних паїв, виник спір із підприємством, яке не платить селянам за користування їхньою землею, а також відмовляється розривати угоди з пайовиками. Комісія вирішила скерувати звернення мешканців сіл Жуків та Кропивна в Прокуратуру Львівської області для прокурорського реагування і захисту прав та законних інтересів територіальної громади.

Також комісія розглянула колективне звернення мешканців села Оброшино Пустомитівського району, у якому селяни оскаржують, на неправомірне, на їхню думку, розпорядження Пустомитівської районної державної адміністрації щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 3,8 га для будівництва на території Оброшинської сільської ради під забудову ПП "Оліяр" та ТзОВ "Ековат". Мешканці зазначають, що таке рішення ухвалене всупереч інтересам територіальної громади і землі сільськогосподарського призначення, які вони використовують під пасовища, бізнесові структури хочуть використати не за цільовим призначенням – під будівництво ТЕС. Комісія Львівської обласної ради вирішила скерувати звернення в Прокуратуру Львівської області для вивчення питання та відповідного прокурорського реагування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: