Львівщина зібрала 8,349 млрд.грн. податків та платежів

Протягом січня-липня 2013 року загалом по області до бюджетів усіх рівнів надійшло 8,349 млрд.грн. податків та неподаткових платежів, що на 549,7 млн. грн. або 7 % більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

За інформацією департаменту фінансів облдержадміністрації,  до державного бюджету за звітний період мобілізовано 5,752 млрд.грн. доходів, за рахунок яких відраховується дотація місцевим бюджетам області. Це становить 107,2 % до надходжень за відповідний період 2012 року, в тому числі:

- податковими органами забезпечено надходження 2,936 млрд.грн. або 100,9 % до надходжень за січень-липень 2012 року;
- митними органами мобілізовано 2,734 млрд.грн., що становить 114 % до надходжень за відповідний період торік;
- платежів, мобілізованих іншими міністерствами і відомствами, надійшло 35,3 млн.грн. (116,2 % до надходжень за 7 місяців 2012 року).

Протягом останніх місяців дещо покращилась динаміка надходжень до місцевих бюджетів області. Так, якщо у першому кварталі надходження були більшими порівняно з відповідним періодом 2012 року на 3,2 відсотка, то зростання надходжень на 1 серпня п.р. становить уже 5,3 відсотка.

Всього до загального фонду місцевих бюджетів у січні-липні 2013 року надійшло 2,060 млрд.грн., що становить 105,3 % до надходжень за відповідний період минулого року та 86,5 % до плану на 7 місяців п.р. Значне відставання має місце в містах Бориславі, Дрогобичі, Новому Роздолі, Самборі, Стрию, а також Буському, Городоцькому, Перемишлянському, Пустомитівському, Сколівському, Стрийському районах.

Однією з основних причин невиконання планових завдань та невисоких темпів зростання надходжень до місцевих бюджетів є зменшення обсягів сплати податку на доходи фізичних осіб рядом великих платників. Це, зокрема, ПАТ “Кредобанк”, ПАТ “ДТЕК Західенерго”, ПРАТ “Львівський локомотиво-ремонтний завод”, ПРАТ “Компанія Ензим”, ВАТ “НПК Галичина”, Стрийський вагоноремонтний завод, ТзОВ “Агро ЛВ Лімітед”, ВАТ “Жидачівський целюлозо-паперовий комбінат”, ДП “Львівський бронетанковий завод”, шахта “Великомостівська” ДП “Львіввугілля”, ПАТ “Іскра”, ПАТ “Миколаївцемент” та інші.

Місцеві бюджети області протягом січня-липня п.р. отримали 97,2 % дотації вирівнювання з державного бюджету (2,244 млрд.грн.).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: