На Львівщині втопилось 56 осіб, з них 10 - діти

Незважаючи на роботу, яка проводиться на обласному рівні, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на підпорядкованих адміністративних територіях спільно з власниками та орендарями водних об’єктів, на водоймах Львівщини продовжують гинути люди. Так, з початку року станом на 5 серпня зафіксовано загибель на водоймах області 56 осіб, з них 10 дітей.

Не обійшлось без прикрих випадків, пов’язаних із загибеллю людей на водних об’єктах, і за останні дні. У період з 29 липня по цей час загинули  9 осіб з яких 6 – чоловіки середнього та старшого віку і також 3 дітей віком 14-15 років. Характерними причинами загибелі на воді у 2013 році були:

-    купання в непристосованих для цього місцях, часто у нетверезому стані та в темний час доби;
-     відсутність належного контролю за поведінкою дітей на воді;
-     нехтування правилами безпеки на воді, особливо на гірських ріках з швидкою течією.

Також жертвами води нерідко стають одиночні особи, які купаються у безлюдних місцях та у разі небезпеки не можуть розраховувати на допомогу інших людей.

Департамент з питань цивільного захисту населення ОДА нагадує орендарям та власникам водних об’єктів, які використовують їх для відпочинку населення, про персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечення належної роботи відомчих рятувальних постів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: