У Львові запровадять найсучаснішу методику розвитку та освіти дітей в дитсадках

Вихователі зі Львова стали учасниками проекту з популяризації альтернативних форм дошкільної освіти «Бо які початки, таким буде усе» у Республіці Польща. Упродовж шести днів вісімнадцять львівських вихователів у Підкарпатському воєводстві вивчали методики дослідницьких проектів для розвитку дітей дошкільного віку, розроблені Фундацією імені Яна Коменського.

«Сьогодні це найсучасніша методика роботи з дітьми дошкільного віку, так як дає можливість розвитку дитини з орієнтацією на її потребу, зацікавленість; дозволяє так побудувати навчання, щоб дитина була в центрі власних потреб, можливостей. Методика також дає можливість долучити до розвитку та виховання дитини батьків, які є асистентами вихователів», - наголосила Катерина Гороховська, голова правління ГО «Школа без сліз», учасниця проекту.

За її словами, ми живемо в час швидких змін і виховувати та вчити дітей так, як вчили нас, сьогодні не актуально. Світ постійно в пошуку нових методик роботи з дітьми, особливо найменшими. Цей проект презентує найсучасніші форми і методи роботи з дітьми дошкільного віку, які дуже популярні в Європі та Америці.

У Львові використовують подібні методики розвитку дитини: «КРОК ЗА КРОКОМ», «Лицем до дитини», однак методика Фундації ім. Я.Коменського – вищий ступінь методики роботи з дошкільнятами, який відповідає сучасному розвитку суспільства, - зазначила Катерина Гороховська.

Учасники проекту мають на меті розпочати роботу в окремих дошкільних закладах міста Львова за цією методикою.  Управління освіти Львівської міської ради зацікавлене у поширенні цієї методики на теренах міста Львова.

«У Львові та Львівській області насправді є величезна проблема з розвитком дошкілля та вихованням дітей раннього віку, тому ми будемо робити все можливе для того, щоб і у нас з’явились дошкільні установи європейського рівня, де виховання буде спрямоване на розвиток особистості дитини, а не на «зазубрювання» того, що потім дітей навчатимуть у школі», - розповів Тарас Яценко, президент БО «Фонд соціальних інвестицій «Витанія».

Проект з популяризації альтернативних форм дошкільної освіти «Бо які початки, таким буде усе» започаткували Фундація імені Івана-Павла II «WZRASTANIE» з Республіки Польща та благодійна організація зі Львова «Фонд соціальних інвестицій «ВИТАНІЯ»». Другий етап проекту відбудеться у жовтні цього року. Вихователі знову братимуть участь у навчанні та практичному проведенні занять в осередках дошкільної освіти Підкарпатського воєводства.

Методика дослідницьких проектів для розвитку дітей дошкільного віку, впроваджена Фундацією імені Яна Коменського, популярна у Голандії, Англії, Італії, Бельгії. У Польщі вона рекомендована Міністерством освіти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: