На Підзамче встановлять новий дитячий майданчик

В рамках проекту «Ревіталізації Підзамче» 1 серпня відбулися завершальні громадські слухання з мешканцями району. На зустрічі сторони погодили остаточний проект оновлення дитячого майданчика на вул. Б. Хмельницького, 66-72. Роботи планують розпочати в середині серпня.

В межах району мало місць для того, щоб мешканці могли займатися ігровими видами спорту або ж активним відпочинком. Цей факт був взятий до уваги під час розробки проекту, тому після проведення робіт дитячий майданчик перетвориться на повноцінне місце відпочинку не лише для дітей, а й для підлітків та дорослих. На його території буде встановлено тенісний стіл, баскетбольне кільце для вправляння у кидках м’яча. Також архітектори у своєму проекті відвели місце для охочих покататися на роликах. Оскільки в проекті були задіяні активісти міського велоруху, на майбутньому майданчику не забули і про любителів пересуватися містом на двох колесах – тут буде встановлено і велосипедну стійку.

«Дуже приємно, що врахували усі наші побажання, хоча вік мешканців дуже різний і в кожного своє бачення. На початку було важко переконати людей, щоб вони підтримали цю ініціативу, всі ставились з недовірою, а зараз підходять і питають, коли почнуться роботи. Всім хочеться відпочивати в приємних умовах, бо раніше тут був просто жах, а не майданчик. Тепер головне, аби люди шанували працю інших, щоб цей майданчик простояв мінімум 10 років», – поділилась своїми думками місцева мешканка Тетяна Чорненька.

Здебільшого, у проекті буде використано нові матеріали та конструкції, але частину з уже існуючих об’єктів буде відновлено та встановлено знову. Окремим арт-об’єктом на вул. Б. Хмельницького стане стіна, загальною площею 250 м кв., яку на громадських засадах зголосилися розмалювати львівські графітчики. Поки що свою ідею вони залишають у таємниці.

 

Довідка

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізується Інститутом міста (Львів) та Інститутом розвитку міст (Краків) коштом Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми міжнародної технічної допомоги Polska Pomoc.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: