За півроку понад 7 тисяч львів’ян звернулося в мерію за адміністративними послугами

За півроку понад 7 тисяч львівян звернулося в центри надання адміністративних послуг Львівської міської ради за адміністративними послугами. Як повідомили у Центрі надання адміністративних послуг, протягом І півріччя найпопулярнішими питаннями були дозвільні документи.

Так найбільше звернень було щодо:

  • Наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування – 386 звернень, з них позитивно вирішених 320.
  • Надання дозволу від імені дітей щодо вчинення правочинів з майном – 379 звернень, з них позитивно вирішених 356.
  • Розміщення зовнішньої реклами – 353 звернення, з яких позитивно вирішено 192.
  • Надання паспорта відкритого літнього майданчика – 265 звернень,  з яких позитивно вирішено 113.

«Зазвичай причиною негативно прийнятих рішень щодо встановлення вивісок та зовнішньої реклами стає  неправильно поданий пакет документів або ж запропонована проектна документація не відповідає правилам розміщення реклами та вивісок на території міста. На жаль, відвідувачі не завжди прислуховуються до рекомендацій працівників Центру, тому результат виходить негативний. Хоча позитивна динаміка є. Цьогоріч набагато менше звернень вирішені негативно у зв’язку з поданням неповного пакету документів заявниками або ж з причин неправильного розміщення та експлуатації певних об’єктів», - зазначили в Центрі надання адміністративних послуг.

Крім того, актуальними залишаються питання оформлення документації на будівництво, земельні та житлові питання, комунальні та соціально-побутові. Загалом, було прийнято та опрацьовано 7418 звернень громадян, 4802 з яких вирішені позитивно.

«Підсумувавши перше півріччя 2013 року, можна з впевненістю сказати, що працюємо в доброму напрямку, адже з кожним разом зменшується кількість негативних рішень. Це означає, що заявники звертають увагу на зауваження працівників центру», - повідомила начальник адміністративно-господарського управління Валентина Бартошик.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2013 року в Центрі надання адміністративних послуг працює послуга смс-інформування, яка дозволяє інформувати мешканців про готовність до видачі результату адміністративної послуги. Для отримання документів необхідно мати при собі посвідчення особи або довіреність (у разі представлення інтересів зацікавленої особи). Документи видають протягом трьох робочих днів та у разі неявки заявника, надсилаються рекомендованим поштовим відправленням.

Отримати консультацію також можна в Центрі надання адміністративних послуг за адресою пл. Ринок, 1 (вхід з правої сторони Ратуші) або за телефоном інформаційної довідки 297 57 95.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: