На Львівщині впало виробництво хімії

На сьогодні на Львівщині значним потенціалом розвитку володіють ТзОВ "Леоні Ваерінг Системс УА ГмбХ" та ТзОВ "ОДВ-Електрік" за рахунок розширення портфелю замовлень. Підприємства набирають на роботу працівників та  збільшують обсяги виробництва.

Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Денис Шмигаль

  • Тривало скорочення обсягу продукції на підприємствах металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання, але воно суттєво уповільнилося: з 22,9% у І кварталі 2013 року до 4,6% у ІІ кварталі. Як наслідок, за І півріччя п.р. зниження становило  8,5%

Зменшили обсяги виробництва ДП  "Сканлак Україна", ТзОВ «Кен – Пак  Яворів», ТзОВ «Факро Орбіта» у зв’язку із зменшенням портфелю замовлень. ТзОВ "Корпорація КРТ"  –  зв’язку з відміною ДП "Укрзалізничпостач" тендерних торгів на деталі верхньої будови колії підприємство призупинило виробничий процес та звільнило частину працівників. ТзОВ "ТПК-ПРОФІЛЬ-ГП" – обсяги виробництва металочерепиці та профнастилу зменшились у зв’язку з сезонністю та зменшенням обсягу будівельних робіт.

  • Погіршилася ситуація на підприємствах з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції: якщо у І кварталі 2013 року відносно І кварталу 2012 року випуск промислової продукції збільшився на 7,3%, то у ІІ кварталі (проти ІІ кварталу 2012 року) зниження становило 12,4%. У результаті за І півріччя 2013 року обсяг виробництва продукції зменшився на 3,8%.

Зменшення обсягів виробництва зумовлене зменшенням портфелю замовлень на ТзОВ "Снєжка-Україна", а також на підприємствах ДП "Укрспирт", які входять до цієї галузі.

  • На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяг промислової продукції порівняно з січнем–травнем 2012р. знизився на 1,9%. Виробництво електроенергії зменшилось на 8,9%, пари та води гарячої – на 3,3%.

Для стабілізації ситуації у галузях, у яких допущено спад виробництва проводяться робочі наради з керівниками галузевих асоціацій та організацій роботодавців і з керівниками окремих промислових підприємств області, які працюють нестабільно.

У січні-червні 2013р. промисловими підприємствами області реалізовано промислової продукції на 14333,1 млн. грн., що менше на 5,7% до відповідного періоду минулого року.

Денис Шмигаль також нагадав, що 27 червня 2013 року представлено перший український низькопідлоговий трамвай - «Електрон». Він був створений у Львові, на Спільному українсько-німецькому підприємстві «Електронтранс» ПАТ "Концерн Електрон", українськими фахівцями з використанням німецьких технологій, 80% конструкції – українське виробництво. Презентація трамваю відбулася за участі віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, перших осіб Львова і області, а також представників з інших регіонів. Також презентовано автомобіль швидкої медичної допомоги для сільських та важкодоступних територій та комунальний автомобіль на  ДП "Завод «ЕлектронМаш»  ПАТ Концерн "Електрон".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: