"Оліяр" скоротив виробництво у 4 рази

Промисловість, як одна із основних складових економіки регіону, значною мірою впливає на її соціально-економічний розвиток. У більшості районів області окремі промислові підприємства є бюджетоутворюючими і від їх роботи повною мірою залежить їх економічний розвиток.

За підсумками роботи за І півріччя 2013 року слід зазначити, що окремі позитивні тенденції попередніх періодів набувають розвитку, проте, темпи росту промислового виробництва знизились. За І півріччя 2013 року індекс промислової продукції становить 97,4%. Подібні процеси зниження темпів росту обсягів виробництва відбуваються в інших областях і за цим показником ми займаємо серед областей України  15 місце.

Динаміка темпів приросту (зниження) обсягів промислової продукції, %

Забезпечено ріст обсягів промислового виробництва у І півріччі 2013 року у галузях з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (на 21,5%), з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 5,5%), з виробництва деревини, виробництва паперу та поліграфічної справи (на 4,4%) і з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 5,6%). Скоротили темпи зниження обсягів галузі з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (індекс промислової продукції 96,8%), з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої  мінеральної продукції (індекс промислової продукції 88,3%), машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування (індекс промислової продукції 92,3%),  металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів, крім виробництва машин і устаткування (індекс промислової продукції 91,5%).

Сповільнення темпів зростання обсягів виробництва виникло через проблеми, які виникли у роботі промислових підприємств. Зокрема:

  • Значне скорочення обсягу продукції відбулося на підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції. У І півріччі 2013 року скорочення становило 11,7%. Зокрема, на підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів зниження становило 13,9%, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції – 8,9%.

ПП "Оліяр" – зменшення обсягів виробництва у 4,0 рази зумовлене зменшенням портфелю замовлень.

ТзОВ Торгово-Виробнича Компанія "Перша приватна броварня "Для людей - як для себе!", Філія ПАТ "Карлсберг Україна" "Львівська пивоварня" – підприємства харчової промисловості, які зменшили виробництво ПЕТ-пляшки для  виробництва основної продукції.

ТзОВ "Магік", ТзОВ "Озон", ПП  "Інсталпласт-ХВ", ТзОВ"Ельпласт-Львів" – зменшення обсягів виробництва у І півріччі 2013 року зумовлене тим, що у аналогічному періоді  2012 року підприємства отримали велике замовлення  до Євро 2012, а на даний час пакет замовлень зменшився і спричинений зменшенням обсягів будівництва.

Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Денис Шмигаль

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: