Шемчук назвав героїв-чиновників, які відправили своїх дітей у «Артек»

Із 22 червня по 10 липня 18 дітей місцевих чиновників із Турківського району відправлено на оздоровлення та відпочинок у МДЦ «Артек» за бюджетні кошти.

Про це під час засідання колегії Львівської ОДА повідомив голова Віктор Шемчук, який наголосив, що зачитує тільки найбільш кричущі порушення, виявлені прокуратурою Львівської області.

За словами Віктора Шемчука, йдеться здебільшого про керівників органів державної влади. «Із наявних у районі 69 державних путівок у МДЦ «Артек» не оздоровлено жодної дитини», - повідомив Віктор Шемчук.

Він розповів, що йдеться про начальника управління економіки Турківської РДА пані Курус, про головного архітектора району, про працівник ДПІ у Турківському районі гр.. Курус, також про представника головного управління юстиції, головного спеціаліста сектору контролю РДА, про консультанта голови Турківської районної ради та інших.

«Голова Гребенюк – дві путівки на двох дітей у «Артек» за бюджетні кошти! Я не раджу нікому із вас повторювати такого у себе в районі», - сказав Віктор Шемчук.

Він також звернувся до представників СБУ, прокуратури та МВС із проханням перевірки усі факти отримання путівок за державні кошти усіма чиновниками на Львівщині.

«Я наголошую, що за це буде найжорстокіше покарання, ці люди будуть звільнені, а правоохоронні органи я прошу скласти протоколи на корупцію і відкрити кримінальні провадження», - повідомив голова Львівської ОДА.

Віктор Шемчук наголосив, що по усіх цих фактах будуть прийняті не тільки кадрові, але й адміністративні і навіть кримінальні рішення. За його словами, після 2005 року, коли були звільнені масово чиновники, які відповідали за путівки, такого в Україні вже не було. «На жаль, я помилявся і це сталось на Львівщині», - повідомив Шемчук.

Він також додав, що порушення із путівками також виявлено у Буській РДА, у Перемишлянській РДА, Стрийській міській раді, у Моршині, у Трускавецькій міській раді, Червоноградіській міській раді та багатьох інших.

Голова Львівської ОДА також доручив заступнику Ірині Романів провести службову перевірку тих осіб Львівської ОДА, які підписували погодження документів, які приходили із районів.

«Я прошу перевірити усіх державних службовців Львівщини на отримання путівок у «Артек» і по кожній особі індивідуально прийняти рішення. І цим працівникам ОДА, які затверджували списки і відправляли дітей також повинна бути дана оцінка. Якщо ми говоримо про те, що Львівщина – регіон, вільний від корупції, то в першу чергу ми самі повинні самоочиститись. Я не знаю, як тепер їхати у Турківський район і розповідати про соціальні ініціативи Президента України зокрема щодо оздоровлення дітей у «Артеку» та «Молодій гвардії». Якщо хтось ще не втямив, то будь ласка. Це останнє попередження. Яка міра покарання буде? Об’єктивна і кадрова. Прошу доповісти мені завтра зранку про управлінські і кадрові рішення щодо працівників Львівської ОДА, а правоохоронці дадуть кримінальну відповідальність. Я знаю, що від працівників ОДА уже відібрані пояснення, завтра зранку чекаю доповіді», - зазначив Віктор Шемчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: