Шемчук підтримав Качмарика у критиці Шмигаля

8 cерпня голова Львівської обласної ради Петро Колодій, перший заступник голови Львівської обласної ради Василь Пісний та голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик взяли участь у засіданні колегії облдержадміністрації, яке відбулося у сесійній залі Львівської обласної ради.

На колегії учасники заходу заслухали та обговорили питання про підсумки роботи територіально-господарського комплексу Львівської області у першому півріччі 2013 року та хід виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку Львівської області на 2013 рік; про підвищення інвестиційної привабливості Львівської області; про хід проведення оздоровлення дітей у 2013 році; про роботу головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області. Також заслухали інформацію про підсумки роботи зі зверненнями громадян у першому півріччі 2013 року.

В обговоренні питання про хід виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку Львівської області на 2013 рік, взяв участь голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик. Він оцінив ситуацію у двох структурних частинах: соціальній сфері та реальній економіці. Ярослав Качмарик, зокрема, зазначив: „Коли ми говоримо, що за півроку створено 25,3 тисячі робочих місць, то це піддається сумніву. Теж піддається сумніву й те, що за минулий рік було створено 50 тисяч робочих місць. На сьогодні ми маємо 26 тисяч безробітних. То давайте за рахунок створення робочих місць забезпечимо роботою безробітних, і все в нас стане на своє місце. Є запитання до Державної служби зайнятості і до тих фондів, які вони використовують. А ця служба використовує не мало і не багато близько 230 млн грн, обслуговуючи 26 тисяч осіб безробітних. Тут  є ціла низка запитань, які в подальшому обласна рада буде задавати.

Щодо реального сектору економіки, то кризова ситуація характеризується перш за все індексами, які є в будівельній галузі. Якщо в попередньому році зниження обсягів будівництва можна було пояснити зменшенням будівництва після Євро -2012, то в цьому році таке зменшення – це вже проблема, яка характеризує кризову ситуацію.

Львівська обласна рада у цьому році конструктивно підійшла до затвердження об’єктів, будівництво яких здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету розвитку. Зокрема, затверджено фінансування 33 обласних об’єктів. Серед яких – Львівський обласний перинатальний центр, кошти на екстрену медичну допомогу. Це все заслуга нашої спільної конструктивної роботи”.

Натомість голова Львівської ОДА Віктор Шемчук погодився із Ярославом Качмариком і назвав цифри про створення такої кількості робочих місць на Львівщині окозамилюванням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: