«Львівська Політехніка» забезпечить житлом 1500 вступників

Після завершення вступної кампанії-2013 гуртожитки Національного університету «Львівська Політехніка» готові прийняти близько 1500 першокурсників. Загалом у гуртожитках університету проживає близько 8000 студентів.

Про це повідомив заступник директора студентського містечка НУ «Львівська Політехніка» із студентських питань Ігор Якубовський.

За його словами, місця в гуртожитках розподіляють пропорційно до кількості заяв, які надходять від деканату кожного інституту. Платники та державники перебувають в однакових умовах при поселенні. «Для нас вони всі – студенти Національного університету «Львівська Політехніка», - наголосив Ігор Якубовський.

Вартість проживання в гуртожитку становить від 74 до 182 гривень в залежності від умов. Для порівняння: щоб зняти однокімнатну квартиру у  Львові, студентові потрібно витратити не менше 1200 гривень на місяць.

Щоб претендувати на місце в гуртожитку, вступник повинен проживати на відстані не меншій, ніж 50 км від Львова. Проте можливі винятки. «Є населені пункти, в яких їздить одна маршрутка на день. І відповідно студент не має можливості добиратися. Це теж враховується», - пояснив Ігор Якубовський.

Першочерговим правом на поселення, за словами заступника директора студентського містечка, користуються соціально незахищені категорії громадян: сироти, напівсироти, чорнобильці, інваліди, діти з малозабезпечених сімей та інші.

Ігор Якубовський розповів, що у «Львівської Політехніки» є 13 гуртожитків, один з яких – сімейний. У ньому можна проживати навіть з дітьми. Планування будівель – коридорне та блочне. У всіх гуртожитках є кухні, обладнані технікою, пральні машини. У студмістечку потурбувались також про дозвілля і здоров’я студентів: на території знаходиться клуб, їдальня, спортивні майданчики та спортзали, а також  лікарня та профілакторій.

Про це повідомила Наталія Матолінець - представник з прес-служби Національного університету "Львівська політехніка".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: