Львівська облрада визначає екологічно чистий населений пункт

Під головуванням першого заступника голови Львівської обласної ради Василя Пісного відбулося засідання конкурсної комісії з визначення підсумків конкурсу “Екологічно чистий населений пункт”.

Під час засідання члени конкурсної комісії заслухали та розглянули заявки, які надійшли цьогоріч на обласний конкурс „Екологічно чистий населений пункт”.

Усього в 2013 році на конкурс надійшло 18 заявок із 11 районів області. Зокрема щодо І категорії – міста обласного значення – надійшло три заявки; щодо ІІ категорії – міста районного значення – три заявки; щодо ІІІ категорії – селища – три заявки. Найбільш активними були конкурсанти щодо ІV категорії – села, від яких надійшло 8 заявок.  На проведення конкурсу в обласному фонді охорони навколишнього природного середовища  цьогоріч закладено 640 тис. грн.

У своїх заявках конкурсанти подали інформацію про виконані заходи і кошти, які витрачені на їх виконання. Також вони інформують про те, яким чином планують використати кошти, отримані з обласного бюджету у разі перемоги у конкурсі.

Наступне засідання конкурсної комісії депутати вирішили провести у другій декаді серпня. На засідання будуть запрошені конкурсанти, до яких у конкурсної комісії є запитання. Після з’ясування усіх питань буде визначено переможців конкурсу.

Нагадаємо, що у 2011 році Львівська обласна рада започаткувала  конкурс “Екологічно чистий населений пункт”. Конкурс проводиться за чотирма категоріями населених пунктів: І категорія – міста обласного значення, крім Львова; ІІ категорія – міста районного значення; ІІІ категорія – селища; ІV категорія – села. Місцевим радам населених пунктів, які займуть призові місця в конкурсі вручать дипломи Львівської обласної ради І, ІІ та ІІІ ступенів. З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища  на реалізацію та вирішення локальних екологічних проблем виділяються кошти.  Переможцями конкурсу вважатимуться населені пункти, які домоглися найкращих результатів  з дотримання санітарного стану  в охороні довкілля: охороні річок, озер, зменшення шуму і забезпечення раціонального використання  природних ресурсів, озелененні населених пунктів, утилізації та знищенні побутових відходів.

Про це повідомила прес-служба облради. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: