Сьогодні відбулася презентація проекту “Лемківські місця Львова”(Відео)

Сьогодні о 12.00 у Музеї етнографії та художнього промислу відбудеться презентація проекту “Лемківські місця Львова”.

В рамках проект розроблено мапу та туристичний маршрут. При розробці мапи автори зробили акцент на Львів другої половини XIX – першої половини XX століття, коли культурний осередок міста насичувався національно свідомими представниками з різних українських етнічних груп. Свій внесок у зростання Львова зробили вихідці з Лемківщини. Автори проекту привідкрили нові сторінки культурного життя міста з метою популяризувати лемківську культуру.

Лемківські місця Львова – це екскурсійний маршрут, що охоплює центральну і периферійну частини міста.

Мета проекту: в розробленому екскурсійному маршруті показати атмосферу Львова, його культурні цінності на прикладі життя і діяльності вихідців із найзахіднішньої етнічної частини України – Лемківщини. Новизна такого підходу у тому, що акцент робиться на життя окремих діячів, що вносили свою лепту, творили український дух Львову і в цьому дусі творилися самі.

Авторами проекту є активісти ЛОО ВУТ “Лемківщина” та ЛОМГО “Молода Лемківщина”. Проект виконувався за підтримки управління туризму Львівської міської ради в рамках реалізації соціально-культурних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: