У Львові в суботу освятили приміщення соціального готелю для дівчат-сиріт (ВІДЕО)

В суботу, 10 серпня, у Львові на вул. Равській, 6 відбулась церемонія освячення приміщення «Дому надії» для дівчат із соціально незахищених родин. У будинку зможуть проживати 22 дівчат віком від 15 до 23 років.

«Ми освятили будинок, в якому замешкають добрі дівчата, що даватимуть гідний приклад християнського життя у нашому суспільстві. Спільне життя, хоч у цьому випадку не чернече, лише разом в одному домі певних осіб, вимагає неабияких зусиль покори, простоти, взаємного прощення, розуміння та багато любові до ближнього. Дуже радію тим, що мудрі люди розуміють необхідність житла для потребуючих осіб і не зважають на свої вимоги, лише дивляться на тих, хто очікує допомоги в більш скрутному стані. Знаю, що п. Люба Ковальчик здавна приїжджає з Канади в Україну та заохочує своїх краян канадійців, щоб допомагали тим, хто знаходиться у більшій потребі», - сказав під час вітального слова владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

«Це дуже важливо, що ми сьогодні продовжуємо те, що львівська громада розпочала ще у 2007 році. Бо саме у 2007 році ми почали працю і в 2008 створили соціальний гуртожиток для дітей-сиріт, які виходять з інтернатів. В комунальному приміщенні на Привокзальній сьогодні живуть 24 хлопці, які створюють своє життя. Також ми продовжуємо працювати з церквою. Бо коли ми створювали ту установу, ми вирішили запросити до цього проекту церкву і директором того соціального гуртожитку є отець-селезіянин. Ми тішимося, що тепер Сестри Служебниці разом зі своїми колегами з Канади задумали цей соціальний гуртожиток для дівчат–сиріт та малозабезпечених, які також будуть починати тут своє життя. Це означає, що ми як громада повільно, але впевнено створюємо соціальні інституції, у яких людина буде мати шанс побудувати своє успішне життя. Тому ця подія є дуже важливою в житті міста», - наголосив директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

Нагадаємо, 11 вересня 2008 року був освячений камінь майбутнього «Дому надії», будівництво якого здійснювалося з ініціативи та постійної підтримки вірних Едмонтонської єпархії УГКЦ у Канаді. Так сестри служебниці забезпечать потребуючих дівчат дахом над головою та готуватимуть їх до самостійного життя шляхом формування активної життєвої позиції, втілення християнських цінностей у суспільному середовищі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: