Вежу ратуші у Львові закрили для відвідувачів

Як поінформували у ЛКП «Ратуша-сервіс», вежу ратуші закрили для відвідувачів. Відкриють її не раніше другої половини жовтня.

«Вежу закрили ще у п’ятницю, 9 серпня, оскільки риштування вже встановлено на рівні оглядового майданчика», - зазначили у ЛКП «Ратуша-сервіс».

Нагадаємо, у Львові реставруватимуть вежу ратуші. Замовником робіт виступає управління капітального будівництво ЛМР.

«Міським бюджетом на 2013 рік передбачена сума 1,2 млн грн., на яку буде проведено заміну дахових конструкцій самої вежі, заміна конструктивних елементів оглядового майданчика, а також ремонтно-реставраційні роботи із заміною та підсиленням конструктивних елементів нижнього оглядового майданчика. Також передбачена реставрація шпиля на вежі, одночасно плануємо реставрацію циферблату та стрілок годинника.

Сьогодні дахові конструкції вже в непридатному стані. Нижній оглядовий майданчик також має сколи, тому є необхідність його відновлювати, підсилювати», - зазначив Ігор Фалюта, в.о. начальника управління капітального будівництва.

Ремонтно-реставраційні роботи виконуватиме компанія «Центр Комплекс».

«Ми починаємо з верхньої частини ділянки, від шпиля. Буде замінено шпиль, відреставровано «яблучко». Також проведуть роботи із заміни конструктивних елементів оглядового майданчика, ремонт фасаду біля годинника, очистка каменя, заміна елементів, роботи з годинником, реставрація нижнього балкону і обрамлення.

Об’єкт є достатньо складним - 65 м висоти, не кажучи вже про те, що це є реставраційні роботи у пам’ятці архітектури», - зазначив Олександр Хорощак, директор підприємства  «Центр Комплекс».

Під час реставрації вежі також позолотять циферблат та стрілки 4 годинників та кулі. В проекті на це передбачено 100 тис грн. Наразі виділених коштів із бюджету міста вистачить лише на реставрацію вежі зовні. Відповідно до проектно-кошторисної документації, вартість повної реконструкції  і зовні, і зсередини, становить 3 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: