Львів’ян попередили про небезпеку від спалювання сміття

Як інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, від початку року у Львові сталось 13 випадків неправомірного спалювання рослинності та 10 випадків пожеж на торфовищах.

Вчора, 13 серпня, об 11.24 год в районі вул. Роксоляни - вул.Білогорщі (Залізничний район) виявлено горіння торфу окремими осередками на площі 1,5 га. Протягом дня силами 7 пожежних підрозділів у складі 28 осіб та 7 одиниць техніки пожежу ліквідовано на площі 0,6 га (залишається 0,9 га). З настанням світлого часу доби 14 серпня гасіння торфу продовжено. Причина події - необережне поводження з вогнем невідомої особи.

«Висока температура повітря може призвести до самозагорання лісосмуг та торфовищ. Водночас у теплу пору пожежі можуть бути пов’язані з самовільним спалюванням рослинності та її залишків.

Ми наполегливо просимо та звертаємося до мешканців та гостей міста під час поїздок в лісопаркові зони, не розпалювати багать при перебуванні в рекреаційних зонах. Ми просимо мешканців житлових масивів Рясне-1 та Рясне-2 бути обережними та без потреби не заходити на територію поблизу торфовищ, та, не дай Боже, не спалювати там сміття, не кидати недопалки, оскільки можливе самозагорання.

А вже якщо ви виявили ознаки загоряння лісосмуг чи торфовищ, негайно повідомляйте за телефоном 101», - закликає начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Довідка

Пожежі в лісах та на торфовищах. Масові пожежі можуть виникати в спеку та при посухах від ударів блискавки, необережного поводження з вогнем, очищення поверхні землі випалюванням сухої трави та з інших причин. Вони можуть викликати ураження людей та тварин, спалах будівель в населених пунктах, дерев'яних мостів, дерев'яних стовпів ліній електромереж та зв'язку, складів нафтопродуктів та інших матеріалів, що горять.

Якщо ви опинилися у осередку пожежі:

  • не панікуйте та не тікайте від полум'я, що швидко наближається, у протилежний від вогню бік, а долайте крайку вогню проти вітру, закривши голову і обличчя одягом;
  • з небезпечної зони, до якої наближається полум'я, виходьте швидко, перпендикулярно напряму розповсюдження вогню;
  • якщо втекти від пожежі неможливо, то вийдіть на відкриту місцевість, ввійдіть у водойму або накрийтесь мокрим одягом і дихайте повітрям, що знаходиться низько над поверхнею землі - повітря тут менш задимлене, рот і ніс при цьому прикривайте одягом чи шматком будь-якої тканини;
  • гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваючи полум'я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим грунтом та затоптуючи ногами, будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас;
  • під час гасіння пожежі, не відходьте далеко від доріг та просік, не випускайте з уваги інших учасників гасіння пожежі, підтримуйте з ними зв'язок за допомогою голосу.
  • особливо будьте обережні у місцях торф'яних пожеж, враховуйте, що там можуть створюватися глибокі вирви, тому пересувайтеся, по можливості, перевіряючи палицею глибину слою, що вигорів;
  • після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежну службу про місце, розміри та характер пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: