Майже 7,5 тис маленьких львів’ян цьогоріч вперше підуть до школи

Львів готується до нового навчального року. 7340 першачків вперше сяде за шкільні парти цього року. Це приблизно на 300 більше, ніж у минулому, кажуть в управлінні освіти ЛМР. У 2012 році вперше до школи пішло 6938 дітей.

Цьогоріч усі школи планують розпочати навчання з повноцінними першими класами. За вимогами санстанції клас не може формуватись з більш, ніж 30-ти учнів, навчання у такій переповненій групі буде неефективне, натомість нижньої межі немає. Проте і замало учнів у класі, також недобре, кажуть в управлінні освіти.

«Ми працюємо над тим, щоб діти йшли у повні класи, де не менше 20-ти учнів. Цього року у всіх школах такої мети ми досягнули. Проблема лише з однією 71-ю на вул. Дорога Кривчицька. Також не можемо формувати класи школи-інтернату, там якщо повинно вчитись лише восьмеро дітей, то, звичайно, такий клас буде діяти», - розповідає Оксана Росипська, заступник начальника управління освіти ЛМР.

Проте, це не остаточні висновки, оскільки часто батьки подають заяви у кілька шкіл одразу, і вже безпосередньо перед першим вересням, вирішують  де саме вчитиметься їхня дитина. Найпопулярнішими серед львів’ян є школи спеціалізовані чи профільні, де певні предмети вивчають за поглибленою програмою.

«Найчастіше батьки хочуть, аби їхні дітки вчились у  школах спеціалізованих, особливо з поглибленим вивченням англійської мови. Серед таких – 53, 81, 4, школа ім. В. Симоненка, «Джерельце», «Світанок», та звичайна загальноосвітня 36-та школа» - каже Оксана Росипська, заступник начальника управління освіти ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: