У Львові провели моніторинг сайтів

Громадська організація провела моніторинг змісту офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у місті Львові та Львівській області. Моніторинг провели експерти громадської організації «Інститут інформаційного права» в рамках проекту «Право знати» - дотримання права громадян на інформацію про діяльність місцевих органів влади у Львові та Львівській області». Рейтинг інформаційної відкритості та доступності офіційних веб-сайтів органів влади та місцевого самоврядування очолив сайт Львівської міської ради www.city-adm.lviv.ua.

Як розповів Юрій Ничка, експерт громадської організації «Інститут інформаційного права», моніторинг проведений у липні 2013 року. В рамках дослідження проведено детальний огляд 20 веб-сайтів місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо наявності інформації відповідно до визначених та затверджених експертами 58 параметрів. Параметри були сформовані виходячи із вимог чинного законодавства щодо інформації, яка обов’язково повинна бути розміщена на офіційному веб-сайті органу виконавчої влади.

В результаті проведеного моніторингу укладеного рейтинг інформаційної відкритості та доступності офіційних веб-сайтів органів влади та місцевого самоврядування у місті Львові та  Львівській області, повідомила прес-служба ЛМР.

Відповідно до рейтингу у трійку найбільш відкритих веб-сайтів увійшли сайти Львівської міської ради www.city-adm.lviv.ua, Львівської обласної державної адміністрації www.loda.gov.ua та головного управління юстиції у Львівській області http://obljust.lviv.ua.

«За результатами моніторингу експерти «Інституту інформаційного права» розробили та надіслали керівникам відповідних органів влади та місцевого самоврядування рекомендації щодо покращення висвітлення своєї діяльності на сторінках офіційної веб-сайтів. У рекомендаціях зазначено перелік інформації, яка є обов’язковою для оприлюднення, проте станом на час проведення моніторингу була відсутньою на веб-сайті, а також інформація, яка була б бажаною для висвітлення на офіційному веб-сайті», - розповів Юрій Ничка, експерт громадської організації «Інститут інформаційного права».

«Я вдячний громадській організації за проведену роботу та переконаний, що надіслані рекомендації щодо усунення недоліків із наповнення офіційного сайту Львівської міської ради будуть детально вивчені та враховані. Переконаний, що об’єктивно та предметно сформульовані зауваження, насправді є великим благом для будь-якого органу влади, адже це гарна нагода покращити власний професійний рівень та якість послуг для громадян», - розповів Юрій Лукашевський, начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: