Юрій Кузьмінов - один з переможців ралійних перегонів у Фінляндії на етапі Чемпіонату світу (Фоторепортаж)

Нещодавно у Фінляндії відбулися ралійні перегони на етапі Чемпіонату світу - Neste Oil Rally Finland.

У цьому змаганні Україну представляла команда DYNAMIC Sport, у складі якої – працівник ЛНМУ імені Данила Галицького, асистент кафедри педіатрії, майстер спорту України з автомобільного спорту Юрій Кузьмінов та Тарас Кравченко.

Тарас Кравченко і Юрій Кузьмінов, фінішувавши 29-ми в абсолютному заліку, стали третіми у класі N4 на етапі Чемпіонату світу.

Гонка для Тараса і Юрія складалася не найпростішим чином. Маючи досить низьку стартову позицію, перші два дні гонки вони були змушені їхати розритою трасою, де машина більшу частину часу проводила в колії. Лише на третій день, коли екіпаж отримав відносно непогану, 41-ю стартову позицію, за словами Юрія Кузьмінова, їхати стало легше.

Слід зазначити, що досі українські команди, що стартували у найскладнішій і швидкісній ралійній гонці світу, особливими досягненнями похвалитися не могли. Так, у 2011 році підкорювати Фінляндію вирушили три екіпажі Mentos Ascania Racing, проте Олександр Салюк зійшов на СУ4, а Валерій Горбань з Олексієм Кікірешком посіли 7-ю і 8-у позиції в заліку Production WRC. У 2012 році Юрій Протасов трохи підняв планку досягнень, фінішувавши 6-м у класі 5. І ось цьогоріч наш екіпаж вперше в історії виступів українських спортсменів у Фінляндії домігся успіху на найскладніших трасах ралі Фінляндії і посів призове місце в одному з класів.

Зараз команда готується стартувати в Чемпіонаті України.

Фото: Тарас Кравченко, Сафронова Наталія

Відділ гуманітарної освіти і виховання,
Прес-центр ЛНМУ імені Данила Галицького,
Андріана Гриновець

rally2 rally3 rally4 rally5 rally6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: