24 серпня стартує веломарафон Львів-Краків

Відроджуємо спортивні традиції. 24 серпня цього року шостий раз поспіль стартує відроджений у 2008 році традиційний Веломарафон Львів-Краків. Участь у ньому візьмуть понад 80 осіб з Польщі та України віком від 14 до 70 років. Сміливці планують подолати відстань 325 км за 10-12 год.

Вперше старт Веломарафону Львів-Краків відбувся в 1894 році. Враховуючи те, що серійне виробництво велосипедів розпочалося в 1884 році, і велосипед на той час був елітним засобом пересування, проведення Веломарафону слугувало також промоцією велосипеду як модного та ексклюзивного засобу пересування.

Перший Веломарафон мав великий успіх і надалі проводився щороку. Цього року йому виповнюється 119 років.

Традиція веломарафону Львів-Краків перервалася у 1939 році, коли Львів та Краків поділив кордон.

Ідея знову втілилася у життя в 2008 році завдяки старанням Богдана Корашевського – Президента  Краківської Королівської Роверової Академії, Олега Дзями – Голови Правління Львівської  Купецької  Конґреґації, Президента Федерації велоспорту Львівської області Юрія Моравецького та Віце-президента Федерації велоспорту Львівської області Володимира Набойщикова.

Як розповідають організатори, мета заходу багатогранна – пропаганда велосипеда, як екологічного транспортного засобу, українсько-польська співпраця у галузі спорту і рекреації, пропаганда здорового способу життя та залучення до велоспорту усіх верств населення, не зважаючи на вік .

Такі спортивні дійства виконують дуже важливу роль в інтеграційних процесах міст побратимів Львова та Кракова, України та Польщі.

Цього року до участі у Веломарафоні заявлено близько 80 учасників з Польщі та України. У Веломарафоні візьмуть участь спортсмени  віком від 14 до 70 років. Подолати відстань у 325 км. планується протягом 10-12 годин.

 

Програма Веломарафону Львів-Краків 2013:

24 серпня о 17.00 год – урочисте відкриття Веломарафону на просп.Свободи біля Оперного театру. Представлення Учасників Веломарафону, патронів, спонсорів, організаторів.

25 серпня о 7.00 год – спортивний старт від вул. Княгині Ольги, 3.

25 серпня о 20.00 год – фініш Веломарафону. Урочиста церемонія вручення нагород, кубків, призів переможцям та учасникам Веломарафону на центральній площі Кракова.

Довідка

Спонсори Веломарафону Львів-Краків 2013: Центр Торгівлі «Доліна Корчова» (Млини, Польща), мережа магазинів спортивного спорядження «Сaрафіс» (Перемишель, Польща), магазини «Велосвіт», магазини «Бумеранг», підприємець Ігор Федик, підприємці «Шведови», ТзОВ «Пасат-Крок», Компанія «Корн». Прийом учасників Веломарафону з Польщі забезпечує Львівське училище фізичної культури, ОДЮСШ та ресторан «Золотий Вепр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: