27-кілограмовий коровай до «Свята хліба» пектимуть п’ятеро майстрів

Вже у цю неділю, 18 серпня, у Шевченківському гаю розпочнеться щорічний фестиваль «Свято хліба». Організатори очікують на тисячі шанувальників. Обіцяють танці, співи, майстер-класи, історичні бої, розваги для дітей та головне  – найсмачнішу українську випічку.

Цьогорічне «Свято хліба» стане дев’ятим та зустрічатиме гостей з усіх куточків України. За останні кілька років фестиваль вийшов на міжнародний рівень. Організатори розповідають, цього року серед почесних гостей чекають на делегацію з Польщі.

У програмі свята концерт, бійці «Середньовічної Тустані», дегустація різного хліба та булочок, а також розваги придумали і для найменших гостей. На дитячій галявині малюки зможуть брати участь у конкурсах від організаторів та різних майстер-класах, серед яких - рогозоплетіння, майстрування ляльок-мотанок, гончарство, випікання пташок з тіста та ткацтво. Проте, безумовно, родзинкою свята, кажуть організатори, стане півтораметровий коровай-красень. Його почнуть випікати вже завтра.

«Хліб почнуть випікати у суботу, працюватиме над його виготовленням п’ятеро майстрів. За приблизними підрахунками, красень-коровай важитиме до 27 кг. Рецепт – традиційний. Після закінчення фестивалю, цей коровай розріжуть та частуватимуть ним усіх гостей свята», - розповідає координатор свята Максим Говоруненко.

Після закінчення фестивалю усіх гостей частуватимуть короваями, а протягом дня кожен зможе придбати те, що презентуватимуть на ярмарку. Нагадаємо, що минулого року Свято Хліба зібрало понад 30 тисяч відвідувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: