Держгірпромнагляд посилює контроль за безпечним веденням гірничих робіт

Посилений державний нагляд за станом промислової безпеки та охорони праці на відокремлених підрозділах ДП “Львіввугілля” та ДП “Волиньвугілля”  запроваджено на період з 15 серпня до 1 вересня 2013 року.

Відповідні заходи Держгірпромнагляду введено з метою унеможливлення нещасних випадків, аварійним та небезпечним ситуаціям під час відзначення Дня незалежності та Дня шахтаря.

У цей період посадові особи Західної державної міжрегіональної інспекції нагляду у вугільній промисловості особливу увагу приділятимуть виконанню заходів з попередження викидів вугілля та газу та якості прогнозування викидонебезпечності, виконанню вибухових робіт за наявності відповідних приладів та навчених працівників.

Також посилено нагляд за веденням гірничих робіт на надкатегорійних та небезпечних за викидами пластах, дотриманням вимог пилогазового режиму, паспортів кріплення гірничих виробок.

При виявленні порушень гірничі роботи заборонятимуть у встановленому законодавством порядку, відповідальних притягатимуть до адміністративної відповідальності.

Крім того, керівництво ДП “Львіввугілля” та ДП “Волиньвугілля” зобов’язано виконувати рішення постійно діючої комісії Міненерговугілля від 6 серпня 2013 року щодо підвищення ефективності відомчого контролю.

Зокрема, на “Львіввугіллі” введено особливий режим, згідно з яким керівний склад шахт (директор, головний інженер, заступник директора з виробництва, заступник директора з охорони праці, заступник головного інженера, головний механік) відвідуватимуть підземні дільниці та виробки у 1-4 зміни згідно з розробленими графіками чергувань.

Щотижня на засіданнях постійно діючих комісій з охорони праці із залученням представників Держгірпромнагляду будуть аналізувати стан охорони праці на підприємствах та стан усунення виявлених порушень безпечного ведення гірничих робіт.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: