Енергетики рапортують про 75 % готовність до опалювального сезону

У ЛМКП «Львівтеплоенерго» триває літня ремонтна кампанія. У кожному районі міста проводяться ремонтні роботи на об’єктах теплопостачання. За словами тепловиків, готовність до опалювального сезону становить 75%.

Левова частка ремонтних робіт припадає на заміну аварійних та зношених теплових мереж. На балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго» знаходиться 433 км теплових мереж. Більша частина з них потребує заміни, адже термін експлуатації труби становить в середньому 25 років.

Зараз триває планова заміна магістральної теплової мережі від ТЦ «Північна» на вул. Хвильового. Тут буде поміняно 270 м труби (135 м тепломережі) діаметром 325 мм. Труби міняють на попередньо ізольовані.

«Стара тепломережа відпрацювала 27 років. Значна частина ділянок тепломережі зігнила. Завдяки тому, що поміняємо ці трубопроводи, забезпечимо надійне теплопостачання у зимовий період у житловий мікрорайон по вул. Хвильового», - розповів головний інженер ТЦ «Північна» Орест Фік.

За словами заступника головного інженера ЛМКП «Львівтеплоенерго» Михайла Мозоли, підприємство на 75% готове до початку входження в опалювальний сезон.

«Зараз погода дозволяє проводити ремонтні роботи по заміні теплових мереж та ліквідації поривів і пошкоджень на трубопроводах. Цього року плануємо замінити більше 17 км теплових мереж різного діаметру. Роботи проводимо силами і коштом підприємства. Вже замінено близько 12 км трубопроводів різного діаметру», - розповів Михайло Мозола.

Крім заміни теплових мереж тепловики проводять ремонти на котельнях, бойлерних. Масштабні ремонтні роботи проводяться на найбільшому об’єкті теплопостачання, який знаходить на балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго» - ТЕЦ-1. Відповідно до інвестиційної програми затвердженої НКРЕ на цього річні ремонтні роботи на ТЕЦ-1 буде витрачено більше 14 млн. грн. Натомість у всю ремонтну кампанію «Львівтеплоенерго» планує вкласти близько 37 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: