Майже 1,9 млн грн профінансовано тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що згідно з Порядком призначення і виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 189, передбачено умови призначення допомоги якщо:

  • рішення суду про стягнення аліментів з одного з батьків не виконується у зв'язку з ухиленням від сплати аліментів або відсутністю у боржника коштів та іншого майна, на які за законом може  бути звернено стягнення;)
  • стосовно одного з батьків здійснюється кримінальне провадження або він перебуває на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, якого визнано в установленому порядку недієздатним, а також перебуває на строковій військовій службі;
  • місце проживання (перебування) одного з батьків не встановлено.

 

Тимчасова державна допомога призначається на кожну дитину до досягнення нею 18-річного віку. Не призначається на дітей, які перебувають під опікою та піклуванням та які перебувають на повному державному утриманні. Призначається в розмірі 30% прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку.

«У випадку, якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менший від мінімального розміру аліментів на одну дитину, то сума тимчасової державної допомоги визначається як різниця між розміром призначених судом аліментів та сумою, що становить 30% прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку», - каже начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь

Для призначення тимчасової державної допомоги подаються такі документи:

  • паспорт заявника;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • довідка про реєстрацію місця проживання дитини та заявника.

 

Залежно від підстав, на яких призначається тимчасова допомога, може виникати потреба в представленні додаткових документів.

«Допомога призначається кожні шість місяців, починаючи з місяця, в якому подані усі необхідні документи. Для призначення допомоги на наступний шестимісячний строк необхідно подати лише заяву, в якій повідомити про обставини, що можуть бути підставою для продовження виплати допомоги», - каже начальник Франківського відділу управління соціального захисту ЛМР Василь Максимюк.

Станом на серпень на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває більше п’ятиста отримувачів тимчасової державної допомоги дітям.

Для отримання детальної інформації, про різні види соціальних гарантій, мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями

до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: