На вулиці Повітряній буде більше повітря, - Подоляк

На Левандівці разом святкуватимуть День незалежності українці, поляки та білоруси. Саме 24 серпня завершується спільний проект трьох країн, який тривав майже півроку. Закінчать його святковим концертом на Левандівці.

У вересні цього року у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2012рр.» стартував міжнародний проект «Ближче один до одного. Три культури, одна Європа – співпраця публічних інституцій культури, неурядових організацій та аніматорів».

Партнерами у проекті були народні доми та муніципалітети міст Львова, Любліна та Бреста. Метою проекту була співпраця, обмін інформацією і досвідом та, найголовніше, поширення «добрих практик» між народними домами українського, польського і білоруського міст.

Народний дім Левандівка вперше брав участь у такому масштабному міжнародному проекті. Йому  активно допомагав ще два львівських партнери: Палац культури імені Гната Хоткевича  та управління культури Львівської міської ради.

«Цей проект є складний, але дуже цікавий, багатоскладовий. По-перше, наші Народні доми, які є у Львові, будинки культури, разом з колегами з Польщі і Білорусії реалізовували проект транскордонної співпраці, який стосувався власне діяльності народних домів та їхнього розвитку. Ми обмінювались колективами. Наші Народні доми їздили у Брест, Люблін, колективи звідти приїздили сюди, вони мали майстер-класи та навчання. Цей проект завершується 24 серпня великим концертом у Львові.  130 учасників аматорських колективів з Бреста і Любліна приїдуть до нас, аби разом з нашими колективами закінчити цей проект. Для себе, для промоції ми його називаємо «На Повітряній буде більше повітря», - розповіла Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Хедлайнерами концерту стануть: ETNO XL (Рівне);  Хуткі Смоўж (Швидкий Равлик) – гурт із далекого сходу Білорусі, котрий вже кілька років шокує великі міста та всіх підряд, та гурт зі Львова GREEN SILENCE.

Проте окрім концерту, День незалежності на Левандівці, відзначатимуть ще напередодні свята увечері, веломандрівкою, з 18.00 до 21.00 год. Наступного дня, з 14.30 до 16.00 год – ще однією, проте вже пішою екскурсією. А з 15.00 год до вечора центром святкування на Левандівці стане парк на вул. Повітряній.

«У парку на вул.Повітряній 24-го числа вже з 11.00 год будуть ярмарки народних ремесел,  які і білоруси, і поляки привезуть, і українці будуть там представленні. З 13.00 год починатимуться майстер-класи, там будуть встановленні намети, сцена, буде все пристосоване для того, аби можна було гарно, з користю провести час. З 15.00 до 22.00 год буде власне великий концерт. Цей левандівський проект ми назвали «На Повітряній більше повітря» і запрошуємо львів’ян і гостей міста провести цей день у такій зеленій зоні», - каже Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: