Динаміка виробництва зерна в області має позитивний характер, - ОДА

У порівнянні з 2012 року площа обмолоту в усіх категоріях господарств області збільшилась на 31,6 тис. га, в тому числі 13,7 тис. га зернові культури та 17,9 тис. га олійні. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Микола Довба під час апаратної наради, що відбулась 19 серпня під керівництвом першого заступника голови ОДА Богдана Матолича.

Зазначимо, що збільшення відбулось переважно у сільськогосподарських підприємствах.

Микола Довба наголосив, що збирання ранніх культур практично завершено. «За оперативними даними районних управлінь, урожай зібрано на площі 280,2 тис. га, намолочено 150 тис. тонн ріпаку та 763 тис. тонн зернових культур. На черзі збирання пізніх культур, зокрема, гречки, сої, соняшника, кукурудзи», – сказав директор департаменту.

Основними виробниками зерна є Сокальський, Золочівський та Радехівський, Бродівський, Буський, Жовківський, Жидачівський, Кам’янка-Бузький райони. У перших трьох очікується отримати більше 100 тис. тонн валового збору зерна.

«Загалом динаміка виробництва зерна та хід проведення обмолоту в області має позитивний характер, оскільки збільшилась як площа обмолоту, так і кількість врожаю зерна», – підсумував Богдан Матолич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: