На Львівщині відкрили пам’ятник польським добровольцям полеглим в боях з кіннотою С.Будьоного

У Львові відбудеться церемонія нагородження премії «BOOM AWARDS 2016»

17 серпня біля с.Горпин, Камянко-Бузького району відбулось урочисте відкриття пам’ятника польським добровольцям полеглим 18 серпня 1920 року в боях з більшовицькою кіннотою С.Будьоного.

Захід відбувся за участі Генерального Консула Республіки Польща у Львові Ярослава Дрозда та заступника директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації Оксани Погорілко.

«Саме героїчна і безкомпромісна боротьба за свою свободу – це те, що єднає нас – українців і поляків, це те, що обидва наші народи дуже добре розуміють і поважають. Адже любов до свободи, боротьба за свободу і спільне вшанування полеглих за свободу героїв – це той фундамент, стоячи на якому, ми з Вами зможемо спільно розбудовувати наше європейське майбутнє», – наголосила Оксана Погорілко.

Зазначимо, пам’ятник на непозначеній досі братській могилі в с.Горпин було споруджено на основі договору між польською Радою охорони пам’яті боротьби та мучеництва та українською Міжнародною комісією з питань увічнення жертв війни і політичних репресій. Факт наявності захоронень польських військових підтверджувався лише свідченням міських жителів. Завдяки ініціативі Генерального Консула Республіки Польща у Львові, у листопаді 2009 року Комунальне підприємство ЛОР «Доля» провело пошукові дослідження з локації місця знаходження кладовища. Висновки підтвердили факт наявності останків до 50 солдат польського війська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: