Завтра деякі вулиці Львова перекриють

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає мешканців та гостей Львова приєднатися до вшанування жертв Голодомору 1932-33 років, що в рамках X Світового Конґресу Українців відбудеться 20 серпня 2013 року.

Захід розпочнеться о 16:30 год з пам’ятної ходи від Національного університету «Львівська політехніка» до пам’ятника Тарасу Шевченку, де пройде Панахида за жертвами Голодомору. Після Панахиди кожен з учасників покладе до підніжжя пам’ятника оберемок із 5 обвитих чорною стрічкою колосків пшениці. Ці колоски, символізуючи життя і духовне багатство, є пригадкою про скоєний сталінським режимом геноцид українського народу, а зокрема про сумнозвісний «закон про п’ять колосків».

Пам'ятну програму буде продовжено під час офіційного відкриття Х Світового Конґресу Українців, що в цей день пройде у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької від 18:00 до 21:00 год.

Х Світовий Конґрес Українців, який присвячується пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у його 80-ту річницю, відбудеться 20-22 серпня 2013 року в Національному університеті «Львівська політехніка». У роботі Конґресу візьмуть участь представники складових організацій СКУ, які сьогодні діють у 33-ох країнах світу, та представники організацій ще з 14 країн, з якими СКУ підтримує зв`язки, а також широка українська громадськість з України та діаспори.

«Я хочу від імені нас усіх вибачитись перед львів’янами, які матимуть завтра незручності, тому що ми будемо перекривати деякі вулиці. Ми будемо йти вулицями міста з нашими прапорами і всіх запрошуємо до співучасті, але будуть незручності, бо ми створимо затори. Але потрібно відзначити пам’ять цих людей», - розповіла Оксана Винницька, голова Світової координаційної виховно-освітньої ради, почесний консул Канади у Львові.

Відтак, маршрут руху: вул. С. Бандери – вул. Професорська – вул. Устияновича – вул. Бібліотечна – вул. Дорошенка – просп. Свободи.

Довідка

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 році як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: