У Львові розпочався Х Світовий конгрес українців (відео)

Із виконання Гімну України та виносу прапорів 33 країн, де діють делегати складових організацій СКУ, у Львівському оперному театрі розпочався Х Світовий конгрес українців. 

Гімн України прозвучав у виконанні заслуженого артиста України Ігоря Богдана. Опісля до делегатів СКУ звернулися його організатори та почесні гості. Вела церемонію відкриття голова Світової федерації українських лемківських об'єднань і співачка Софія Федина.

Робота конгресу триватиме три дні і пройде під гаслом "Contra spem spero!". "Ці слова відомої української поетеси Лесі Українки відображають віру двадцятимільйонної української діаспори у краще майбутнє Української держави, незважаючи на серйозні сучасні виклики", - впевнені організатори конгресу.

У роботі СКУ візьмуть участь делегати 33‑ох країн світу та представники організацій ще з 14 країн, з якими СКУ підтримує зв'язки, а також широка українська громадськість з України та діаспори.
X Світовий Конґрес Українців присвячується пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 рр. у його 80‑ту річницю.  Делегати X Світового конгресу українців підсумують працю СКУ за 2008-2013 рр., обговорять актуальні для української спільноти проблеми, у тому числі й під час тематичних сесій  "Євроінтеграція України", "Світове українство" і "80-річчя Голодомору". Також буде обрано новий склад керівних органів СКУ.
kongres2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: