Дерев’яні храми Карпатського регіону презентували на «Барвистій Україні»

Цьогоріч на Загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна», що відбувається у Києві 20-22 серпня, виставковий стенд туристичної Львівщини привернув неабияку увагу відвідувачів завдяки своїй цікавій наповненості. В рамках акції фахівці департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації презентували туристичні та рекреаційні можливості регіону, зокрема, історико-культурну спадщину, сакральні споруди, курортні території, народні промисли та традиції, а також поширили пропозиції туристичних, готельних та санаторно-курортних підприємств області.

Варто відзначити, що значну увагу візитерів привернули унікальні шедеври Карпатського регіону – пам’ятки галицької та бойківської дерев’яної архітектури XVІ – XVIII ст., що не мають аналогів у світі: церква святого Юра в м. Дрогобич, церква Пресвятої Трійці в м. Жовква, церква Собору Пресвятої Богородиці в с. Матків та церква Зіслання святого Духа у с. Потелич Жовківського району.

Нагадаємо, 21 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, що проходила в Камбоджі, до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО включено 16 дерев’яних храмів Карпатського регіону (8 розташовані на території Республіки Польща і 8 на території України, 4 з яких із Львівщини).

Окремо також відмітимо, що значною популярністю  користувались й туристичні маршрути середньовічними замками та Карпатськими горами, відпочинок й оздоровлення на курортах, можливості екологічного та активного туризму на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: