Львівська облрада вважає неприпустимим демонтаж пам’ятника воїнам УПА у Польщі

Депутат Львівської обласної ради, заступник голови постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради, директор КП ЛОР „Доля”  Святослав Шеремета зустрівся із секретарем польської Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Анджеєм Кунертом. Також у зустрічі брав участь голова Об’єднання товариств депортованих українців „Закерзоння” Володимир Середа.
 Під час зустрічі обговорили питання українсько-польської співпраці у сфері увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій. Особливу увагу було приділено ситуації довкола надмогильного пам’ятника воякам УПА у селі Грушовичі (Республіка Польща), який певні польські радикальні політики пропонують демонтувати. Як розповів Святослав Шеремета, представники української сторони наголосили на недопустимості демонтажу надмогильного пам’ятника, під яким поховані 12 вояків УПА, а також підкреслили, що дії польської сторони щодо демонтажу пам’ятника можуть спричинити нову війну пам’ятників по обидва боку кордону, якої вже протягом останніх років вдалося уникати.
Святослав Шеремета передав Анджею Кунерту листи від Львівської обласної ради та від Державної міжвідомчої комісії з позицією щодо недопущення демонтажу пам’ятника воякам УПА у селі Грушовичі (Республіка Польща). Зокрема, у листі Львівської обласної ради зазначено: „На нашу думку, намір демонтувати освячений пам’ятник на могилі, де поховані 12 воїнів УПА, має відвертий антиукраїнський характер та може спричинитися до загострення дружніх стосунків між Польщею та Україною”.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: