В області триває перевірка достовірності поданих документів громадян щодо отримання адресних державних допомог

За інформацією департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації адресне призначення допомог та контроль за цільовим використанням субвенційних коштів, виділених на їх виплату, забезпечують 59 соціальних інспекторів.

Так, для перевірки достовірності поданих громадянами довідок про доходи та майновий стан за січень-липень скеровано 176,3 тис. запитів в державну податкову адміністрацію, державтоінспекцію, бюро технічної експертизи, пенсійний фонд, тощо. Проведено понад 6 тис. зустрічних перевірок за місцем роботи заявників та здійснено 26,3 тис. обстежень тих сімей, питання про призначення допомоги яким виноситься на розгляд комісії.

«У сфері соціальної політики одне з головних доручень – це забезпечити своєчасну виплату як пенсій, так і заробітної плати і соціальних виплат в рамках підвищення, яке передбачено в бюджеті 2013 року», – наголосила заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець. – «Однак за результатами перевірок виявлено майже 1300 випадків подання отримувачами допомог неповної або недостовірної інформації про їх доходи та майновий стан, в т.ч. понад 1200 – шляхом запиту і майже 100 – шляхом зустрічних перевірок».

В результаті сума виявлених переплат державних допомог склала 1,2 млн. гривень, з яких майже 70 % повернуто до бюджету, решта суми реструктуризована і буде повернута у визначені терміни.

Окрім того, на місцях забезпечено виконання завдання  щодо збільшення перевірок з відвідуванням місця роботи  отримувачів допомог соціальними інспекторами упродовж звітного періоду. У порівнянні до 1 липня 2012 року їх кількість  зросла майже вдвічі.

За словами Оксани Яковець в цілому, при збільшенні у 2013 році контингенту отримувачів допомог на 11 тис. у порівнянні до аналогічного періоду 2012 року, кількість виявлених порушень збільшилась на 100 випадків, що дало можливість упередити порушень  на 110 тис.грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: