З 13 серпня до 1 вересня триватиме художня виставка «Світ єврейського містечка»

13 серпня у Львівському музеї історії релігії, у приміщені на вул. Староєврейській, 36, відбулось відкриття художньої виставки «Світ єврейського містечка» в рамках фестивалю LvivKlezFest 2013  за участю арт-студії «Нехама» ВЄБФ «Хесед-Ар’є» та митців України. Виставка триватиме до 1 вересня.

Як повідомили організатори художньої виставки, це одна з багатьох подій, яку очікує місто Львів в рамках фестивалю клезмерсьої музику LvivKlezFest 2013.

Учасники виставки спробували відтворити теплу атмосферу містечка, де люди жили скромно, але щасливо, де понад усе цінувались духовні цінності, де панує любов та злагода, де сім’я – це понад усе.

«З цегляних стін музею на нас заглядають герої творів Шолом-Алейхема, а поряд розмістилися «Ханукія», «Бсамім» та «Етрог» - предмети атрибутики, без яких не можливо уявити жодну єврейську домівку. Тут є і стародавня техніка рейзеле, її ще називають мереживом з паперу або витинанкою, а під стелею неначе літає весільний балдахін, що використовується для проведення церемонії під назвою «Хупа». Також в експозиції є і сучасні техніки: малюнки кавою, вироби з бісеру, фелтінг (валяння з вовни), розпис скла та батик», - розповідають організатори виставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: