Кипріян подарував свої картини музею у Винниках

22 серпня з нагоди відзначення 22-ї річниці незалежності України у Історико-краєзнавчому музеї м.Винники відбулось відкриття виставки  народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т.Шевченка, головного художника Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької Мирона Кипріяна «Живопис і сценографія».

На виставці, яка триватиме до 22 вересня 2013 року, представлені роботи, які розповідають про творчий шлях художника та його родину. Сценографічні роботи, які складають основну частину виставки, охоплюють період творчості митця з 50-х років минулого століття до сьогодні.

Зокрема, ескізи костюмів до вистав за М. Кропивницьким – «По щучому велінню» (1957 р.), В. Шекспіром – «Король Лір», І.Франком – «Сон князя Святослава» (1981 р.), сценографічні роботи до вистав «Коханий нелюб» за Я.Стельмахом (1999), «Гайдамаки» за Т.Шевченком (1967 р.) та ін. Представлені на виставці також автопортрет митця, портрети членів його родини, живописні пейзажі.

Свої мистецькі роботи художник урочисто подарував музеєві.

Довідка:

Мирон Кипріян – відомий український сценограф, живописець і графік. Творчість талановитого митця вирізняється оригінальністю композиційного рішення,  тонким психологічним відчуттям кожного окремого твору, майстерністю та високим  професіоналізмом. Ним оформлено понад триста вистав для театрів Львова, Києва, Чехії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: