У Львові обговорюють питання транспортного забезпечення зимової Олімпіади 2022 року

Триває робота щодо підготовки заявкового документа Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року. 20 серпня відбулася робоча зустріч, під час якої представники Міністерства інфраструктури України, Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), Львівзалізниці, Державіаслужби, профільних управлінь Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації спільно з міжнародними експертами обговорили питання транспортного забезпечення учасників та гостей зимової Олімпіади 2022 року в Львові.

Питання транспортного забезпечення під час організації заходу такого масштабу як зимова Олімпіада - одне з найскладніших. Перш за все тому, що змагання не відбуватиметься на одному спортивному об’єкті і не тільки в межах Львова. По-друге, існує фактор зимових погодних умов. По-третє, тривалість змагань – мова йде про 16 днів безперервних змагань, впродовж яких транспортне забезпечення повинно бути відмінним.

«Сьогодні важливо отримати інформацію від експертів щодо вимог Міжнародного олімпійського комітету та досвід експертів із організації транспортного забезпечення під час проведення попередніх Олімпіад. Відтак - інтегрувати учасників різних форм підпорядкування для розроблення єдиної концепції», - розповів радник міського голови Львова з питань підготовки заявкового документа на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року Олег Засадний.

«Під час проведення зимової Олімпіади вам доведеться працювати із спортсменами, офіційними особами, журналістами-фотографами, знімальними групами телеканалів, глядачами. Загалом – із дев’ятьма різними цільовими аудиторіями. Кожна із них має свої вимоги щодо транспортного забезпечення, які чітко регламентовані Міжнародним олімпійським комітетом. Все це потрібно врахувати під час формування заявкового документа», - наголосив експерт Гюнтер Панецдорф.

Процедура вибору міста, що прийматиме Зимові Олімпійські ігри 2022 року.

До 14 листопада 2013 року країни-заявники мають надіслати свої декларації про наміри подавати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 до Міжнародного олімпійського комітету (МОК). У березні 2014 року країни-заявники подають у МОК заявочний файл та гарантійні листи. У липні 2014 року Виконавчий комітет МОК обере міста-кандидати, буде створено так званий «шорт-ліст», що включатиме 3-5 міст. У січні 2015 року міста-кандидати повинні подати в МОК Заявку кандидата. У лютому-березні 2015 року відбудуться інспекції міст-кандидатів експертами МОК. 31 липня 2015 року на сесії МОК в м. Куала-Лумпур (Малайзія) буде обране місто, яке прийматиме ХХIV зимові Олімпійські ігри.

Довідка

Підготовка заявки для отримання Україною права проводити Зимові олімпійські ігри-2022 є ініціативою Президента України Віктора Януковича. Головою Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році Зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор в Україні було призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Марія Чубата

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: