У Львові змагатимуться юні футбольні «спартанці»

Львів спортивний. Юні футболісти 15-16 років змагатимуться за звання кращого вже у кінці серпня.

«Враховуючи вагомі здобутки футболістів Львівського «Спартака» ДЮСШ «Верховина» ЛОО ФСТ «Спартак» було вирішено щорічно в серпні місяці у м. Львові проводити  вже  традиційний  Всеукраїнський турнір з футболу серед дітей 1997  р.н. «Легенди Спартака»», - зазначають організатори.

VI Всеукраїнський турнір з футболу серед підлітків «Легенди Спартака»  відбудеться з 23-25 серпня. Матчі турніру  проходитимуть на стадіоні Львівського державного училища фізичної культури за адресою: м. Львів, вул. Кн.Ольги, 1.

Допомогу в організації проведення турніру надали – Львівська міська рада, департамент гуманітарної політики ЛМР, управління сім’ї, молоді та спорту ЛМР, ЛКП «Спортресурс», Федерація футболу Львівської області,  ЛОО ФСТ «Спартак»,  ЛМО ФСТ «Спартак».

Історична довідка

У вересні 1939 року з приходом на західну Україну Червоної армії у Львові були створені спортивні товариства, котрі вже мали аналоги на Сході України, зокрема ФСТ «Спартак» . У 1940році саме спартаківські футболісти виграли всі змагання на Західній Україні в яких брали участь. Одним з лідерів цієї легендарної команди був Казімеж Гурський, який пізніше з успіхом тренував збірну команду Польщі.

В серпні 1944 року після вигнання з міста німецьких військ у Львові швидко відродилось спортивне  життя  і знову з’являється знайома ще перед війною футбольна команда з назвою «Спартак». У 1945 році львів’яни стали володарями перехідного кубка України серед спартаківських команд. Ця перемога, вочевидь переконала  міську владу подбати про створення у Львові команди майстрів саме на базі  спортивного товариства «Спартак».  За три сезони виступів на всеукраїнській та все радянській арені спартаківці що року покращували свої турнірні показники, а в останній рік свого існування були за крок від здобуття путівки до вищої ліги. Лідерами команди «Спартак» тоді були воротар Іван Зуб, захисник Володимир Ханець та Карло Мікльош, нападник Мирослав Турко. Виборовши у 1949 році друге місце в Українській зоні «Б» львівські спартаківці здобули право грати у перехідному турнірі в Ростові-на-Дону, де вибороли єдину путівку до класу  найсильніших. Спартаківська  команда посіла п’яте місце,  і хоча на думку багатьох фахівців була перспективною командою у львівському футболі  чомусь взялись за реорганізацію. Функціонерами спорту було прийняте помилкове рішення передати спартаківських футболістів до «Динамо». Але оскільки  Центральна Рада  «Динамо» не виділила Львову коштів на утримання цієї футбольної команди, то її було розформовано. Проте через декілька років група спартаківських футболістів з успіхом виступали за футбольну команду Львівського будинку офіцерів.

Юля Медвідь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: