Навпроти консульства Росії у Львові встановили пам’ятний знак

Пам’ятний знак усім загиблим українцям на території Росії сьогодні встановили навпроти Генерального консульства Російської Федерації, повідомляють в ГО «СПАС».

За словами організаторів акції під стінами консульства членів УНА та УНСО, загибель українських моряків від дій російських прикордонників на Азовському морі, стала інформаційним приводом для нагадування громадянам РФ всіх вікових претензій до взаємостосунків українського та російського народів.

Голова проводу УНА, герой України Юрій Шухевич - нагадав всім присутнім, що в цей день був підписаний сумнозвісний пакт Молотова – Рібентропа по розподілу сфер впливу в Європі між гітлерівською Німеччиною та СРСР.

Організатори акції намагалися передати лист консулу РФ, але впродовж 30 хвилин, до них тах ніхто і не вийшов.

Зі слів міського голови УНА Ярослава Свелеби, на території Росії впродовж всіх віків «братньої дружби» гинули і гинуть українці. А нехтування консулом елементарної дипломатичної етики, лише підтверджує актуальність проблеми взаємостосунків держав та народів.

«Члени ГО «СПАС» прийшли сьогодні підтримати організаторів акції під російським консульством. Якщо українські державні інституції України та гарант Конституції самоусунулися від вирішення питання балансу у взаємостосунках з сусідньою державою і ігнорують проблему, то обєднання громадян змушені не стояти осторонь.

Генеральний консул РФ так і не вийшов отримати звернення представників українського народу. Цим він продемонстрував не лише власну неповагу, але і трусіть, боягузство. Удар треба вміти тримати…», - наголошує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: