У «Тюрмі на Лонцького» пройде зустріч із кінорежисером Михайлом Ткачуком

У неділю, 25 серпня о 13.00 у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбудеться творча зустріч із відомим київським кінорежисером, лауреатом премії ім. Василя Стуса та Національної ремії України ім. Тараса Шевченка, автором кіноциклу «Загадка Норильського повстання» Михайлом Ткачуком.

Присвячені Норильському повстанню 1953 року, фільми Михайла Ткачука, котрі 2006 року на фестивалі документального кіно «Український контекст» отримали диплом «Свобода як найвища цінність», за роки  функціонування недільного кінолекторію у музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» устигли подивитися й обговорити сотні глядачів. Тепер для львів’ян випала нагода не тільки переглянути іще не бачені твори іменитого автора, а й поспілкуватися із ним у відкритому діалозі.

Довідка

Режисер-документаліст  Михайло Ткачук народився 1941 року в російському місті Томськ. За першою професією — інженер-фізик. У 1970 році закінчив КДТІМ ім. І. Карпенка-Карого і працював режисером на «Київнаукфільмі», «Укркінохроніці», «Укртелефільмі» та Київській кіностудії ім. О. Довженка. Член НСКУ. Автор понад 50 науково–популярних та документальних стрічок, серед яких — «Мандри в країну Чаянова», «Райські острови гетьмана Сагайдачного», «Мольфар з роду Нечаїв», «Лучеськ Великий на Стиру», «Пані сенаторка», «Здобути або не бути», «Близькі і далекі», «Кінець кільця». 2007 року Михайло Ткачук нагороджений премією імені Василя Стуса, 2008 року — найвищою державною нагородою України – премією імені Тараса Шевченка. Нині режисер має власну студію «Заповіт».

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: